Dolarda Şimşek çaktı

Dolarda Şimşek çaktı

Başbakan Yardımcısı Şimşek’in istifa ettiği iddiaları piyasayı dalgalandırdı. Dolar/TL, 4.04 düzeyini geçerek rekor kırdı. Cumhurbaşkanı Sözcüsü Kalın yalanlarken, son noktayı ‘Çaba harcamaya devam’ tweet’iyle Şimşek koydu.

Dolarda Şimşek çaktı
16px
24px
06.04.2018 08:44
ABONE OLgoogle

Piyasalarda Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı ‘Mehmet Şimşek hareketliliği’ yaşandı. Dışarıda küresel ticaret savaşı endişeleri içeride makroekonomik ve jeopolitik gelişmelerin baskıladığı dolar/TL, ‘Şimşek’in istifa ettiği’ iddialarıyla rekor kırdı.

Döviz kuru dün sabah saatlerinde 4.0436 ile tüm zamanların zirvesine yükseldi. Diğer para birimlerine göre negatif ayrışan TL, dolar karşısında yüzde 1’den fazla değer kaybetti. Dolarda bir önceki zirve 4.0375 ile 23 Mart’ta görülmüştü. 

‘Görüş ayrılığı yok’

Kurda 4.04’lük tarihi zirveyle piyasalar gerilirken, öğle saatlerindeCumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Mehmet Şimşek’in görevden ayrılacağına yönelik iddialarla ilgili, “Bu bir iddia, bize gelen bir şey yok” açıklamasını yaptı. Kalın, herhangi bir kabine revizyonunun da söz konusu olmadığının altını çizdi. 

İbrahim Kalın, şunları kaydetti:

“Cumhurbaşkanımız ekonomi verilerini yakından takip eden bir lider. Faizler konusunda Cumhurbaşkanımızın pozisyonu her zaman net oldu. Faizlerin düşürülmesi Türk ekonomisini canlandıracak bir hamle olacaktır. Cumhurbaşkanımızın ekonomiyi takibi bundan sonra da devam edecektir. Ekonomi koordinasyonunda görüş ayrılıkları olduğu yönünde spekülasyonlar çıkıyor bunların gerçeği yansıtmadığını ifade etmek isterim.”

Son dakika! Başbakan Yardımcısı Şimşek'den flaş açıklama

Akşam yine rekor

Öğleden sonra Mehmet Şimşek, “Çaba harcamaya devam” tweet’iyle son noktayı koyarken, dolar/TL 4.03’e indi. Ancak sonrasında rekor tazeledi, 4.0469’a kadar çıktı.Borsa günü yüzde 0.85 yükselişle 114 bin 948 puandan kapattı.   Son dakika: Başbakan açıkladı: Mehmet Şimşek istifa edecek mi?

Son nefesimize kadar devam

İbrahim Kalın’ın açıklamalarının ardından Mehmet Şimşek, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Yatırımcılarla bir dizi görüşme yapmak üzere az önce İstanbul’a vardım. Son nefesimize kadar Türkiye için millete hizmet yolunda yarışanlardan olmak için çaba harcamaya devam...” diye konuştu. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde