Dolara satış getiren Deutsche Bank raporu

Dolara satış getiren Deutsche Bank raporu

Bir gün önce 3,68 seviyesinin üzerini test eden Dolar/TL, bu sabah 3,65'in altına geriledi.

Dolara satış getiren Deutsche Bank raporu
16px
24px
20.04.2017 12:01
ABONE OLgoogle

BusinessHT'ye konuşan döviz piyasası kaynakları, dolarda yaşanan gerilemede Deutshce Bank'ın paylaştığı bir raporun etkili olduğunu belirtti ve işlemlerin ağırlıklı olarak Londra'dan geçtiğini söyledi.

Söz konusu Deutsche Bank raporunda, Türk Lirası'nın ucuz olduğu ve kısa vadede değer kazanmasının beklendiği ifade ediliyor. Yatırım Bankası, traderlara 3 ay vadeli 3,56 Dolar/TL satım opsiyonu almalarını öneriyor.

Rapordan öne çıkan ifadeler şöyle:

1) TÜRK LİRASI DÜNYANIN EN UCUZU

"Üç temel değerleme ölçütümüzün toplamı TL'nin şu anda dünyanın en ucuz para birimi olduğunu gösteriyor. Dahası, TL şu anda DBeer temel modelimizde yüzde 15 ile aşırı ucuz, ve bu model 2003'ten bu yana en düşük değerlemeye işaret ediyor. Bu seviyelere bakarak enflasyon gibi temel görünümde beklenen bozulmalarının zaten fiyatlanmış olduğu kanısına varıyoruz."

2) TÜRK LİRASINA YENİDEN ALIM GELİYOR

"2016 sonu, 2017 başında önemli büyüklüklere ulaşan fon çıkışları hafifledi ve girişe döndü. Döviz akımlarını izleyen monitörümüz geçen hafta güçlü TL alımına işaret ediyor ve uzun pozisyon ilgisinin geri döndüğüne işaret ediyor."

Deutsche Bank ayrıca pozisyonlamanın da çok zayıf olduğuna dikkat çekerken dış koşulların carry trade için destekleyici olduğunu Türk Lirası işçin para politikası koşullarının da göreceli sıkı olduğunu ifade ediyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde