Dolar yeni haftaya nasıl başladı?

Dolar yeni haftaya nasıl başladı?

21 Ocak sabahı dolar kuru 5.32 seviyelerinde güne başlarken ABD'de piyasalar kapalı olacak. Piyasalar içeride Suriye konusundaki gelişmeleri; dışarıda ise küresel ticaret savaşı, Brexit ve Davos görüşmelerini izliyor.

Dolar yeni haftaya nasıl başladı?
16px
24px
21.01.2019 05:57
ABONE OLgoogle

Dolar/TL geçen hafta Trump'ın mesajının ardından kasım ayının ardından ilk kez 5.50 üzerini görmüştü. Sonrasında atılan karşılıklı adımlar sonrası kur 5.40'lı seviyelere indi.

Merkez Bankası'nın PPK toplantısına odaklanan piyasalarda, TL üzerinde bir süredir devam eden faiz indirimi endişesinin yarattığı baskı TCMB'nin politika faizini sabit bırakmasının ardından son buldu.

Gerekirse ilave sıkılaşma da yapabileceğini belirten Merkez'in kararı sonrası kur haftayı 5.35 TL'nin altın, 5.32 ile kapattı. Merkez, çarşamba günü PPK özetini açıklayacak.

Piyasalar önümüzdeki dönemde içeride Türkiye-ABD ilişkilerini izleyecek. ABD'nin Suriye'den askeri birliklerini çekme sürecinde Ankara ve Washington'un Suriye'de nasıl bir yol izleyeceğine dair görüş ayrılıkları iki ülkeyi Fırat'ın doğusunda bir güvenli bölge oluşturulmasına dair müzakerelere taşımıştı. 

Bu sabaha karşı yapılan Erdoğan — Trump görüşmesinde Beyaz Saray; Suriye'nin kuzeydoğusunda iki ülkenin de güvenlik endişelerini giderecek çözümlerin aranması hususunda mutabık kalındığını bildirdi.

ABD'de piyasalar Martin Luther King Günü nedeniyle kapalı olacağı 21 Ocak sabahı dolar/TL haftaya sakin başladı ve 5.32 — 5.35 arasında dalgalanıyor.

Piyasalarda izlenecek gelişmeler arasında ABD-Çin arasındaki ticaret savaşına yönelik adımlar, Brexit, Japonya ve Avrupa merkez bankalarının toplantıları var. ECB, perşembe günü faiz kararını açıklayacak. Piyasaların bir kulağı ise Davos'da düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu'nda.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde