Dolar tahmini çok konuşuldu! Atilla Yeşilada’dan yeni uyarı

Dolar tahmini çok konuşuldu! Atilla Yeşilada’dan yeni uyarı

Dolar kuru tahminleriyle adından sıkça söz ettiren Atilla Yeşilada vatandaşı seçimden sonra dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Dolar tahmini çok konuşuldu! Atilla Yeşilada’dan yeni uyarı
16px
24px
13.02.2019 05:43
ABONE OLgoogle

Yaptığı dolar kuru tahminleriyle özellikle sosyal medya üzerinden büyük bir takipçi kitlesine ulaşan Ekonomist Atilla Yeşilada dolar kuru için “seçimlere kadar 6.50 TL yi bize gösterecekler” iddiasını sürdürürken, vatandaşları seçim sonrası dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Ekonomist Atilla Yeşilada youtube kanalında Türkiye ve dünya ekonomisini yorumlarken yapmış olduğu dolar kuru tahminleriyle sık sık gündeme geliyor. Atilla Yeşilada yeni “Popülizmin dibine vurduk” videosunda daha önce öne sürdüğü “seçime kadar dolar kurunu 6.50 olarak bize gösterecekler” ön görüsünü devam ettirirken hükümetin seçimlerden sonra vatandaşa büyük vergi yükleri getireceğini belirtti. 

Çekmiş olduğu videoda 31 Mart Yerel seçimleri için yapılan anketi de değerlendiren Atilla Yeşilada şuan da Cumhur İttifakı’nın oylarının yüzde 47’ye kadar gerilediğini daha seçimlere 2 ay olması sebebiyle bu oy oranının daha da aşağıya çekilebileceğini söyledi. Anket sonuçlarlına göre seçmenin en büyük probleminin ekonomi olduğunu, hükümetin ekonomi politikalarından memnun olmadığını açıklayan Yeşilada hükümetin bu problemi halletmesi gerektiğini aksi taktirde seçimin kendileri adına tehlikeye gireceğini söyledi.

“DEVLET SİZİN PARANIZI HARCIYOR”

Atilla Yeşilada hazineden fiili olarak para giriş çıkışını gösteren Ocak ayı nakit bütçesini ekranlara yansıtırken hükümetin seçimleri kazanmak adına devlet bütçesinden seçime kadar bol para harcayarak vatandaşı memnun etmeye çalıştığını açıkladı. Yeşilada bütçe açığı meydana getirmenin sıkıntılarına da değinirken “Devlet topladığı vergilerle sizin paranızı harcıyor, nereye harıyor biliyor musunuz? Doğru mu harcadığına emin misiniz? Yoksa şikayetçi misiniz?” diye sordu

DOLAR KURU 6.50 OLACAK YENİ VERGİLER GELECEK

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın “bütçe harcamalarında disiplinli olacağız” sözüne de atıfta bulunan Yeşilada harcamalara bakıldığında seçim kaygısıyla ekonomiye bol miktarda gelir pompalandığını söyledi. Hazine'nin TCMB’den Nisan ayında alınması gerekirken fakat erken alınan nakit avansı kullandığını söyleyen Yeşilada şuanda kendi hesaplarına göre bütçe gelirlerinde 20 milyar dolarlık açık olduğunu belirtti.  

Hazine'nin her ay Merkez Bankası’ndan para alamayacağını dile getiren Yeşilada mart ayında ne yapacağız?, Nisan ayında ne yapacağız” diye sorarken “muhtemelen seçimden sonra yeni vergiler gelecek herkes kendini hazırlasın, Bugün cebimize para koyduğu için hükümetimize teşekkür ederiz ama seçimden sonra o paranın geri alacağını bilin ” dedi. Türk ve yabancı yatırımcıların son 4 haftadır düzenli dolar aldığını dile getiren Yeşilada “Geçen hafta yaptığım dolar kuru tahminine sadığım seçimlerden önce bize bir 6.50 TL’yi gösterecek sevgili hükümetimiz” ifadesini kullandı.

DOLAR KURU GÜNCEL FİYATI

FED'in faiz konusundaki söylemlerindeki sert değişiklik, Küresel anlamda yaşanan yeni gelişmeler doları bir kaç haftadır düşüşe sürecine sokarken Türkiye'de kur güncel olarak 5.28 TL seviyelerinde seyrediyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde