Dolar ne kadar oldu? İşte piyasalardaki son gelişmeler...

Dolar ne kadar oldu? İşte piyasalardaki son gelişmeler...

IMF Başkanı Kristalina Georgieva'nın 'Türkiye ile yapıcı görüşme içinde olunduğunu' açıklamasının ardından piyasalar gözünü Türkiye IMF ilişkilerine çevirirken Suudi Arabistan ve Rusya petrol üretimini kısma konusunda anlaştı. Global piyasaların çoğu bugün tatil dolayısıyla kapalı.

Dolar ne kadar oldu? İşte piyasalardaki son gelişmeler...
16px
24px
10.04.2020 08:48
ABONE OLgoogle

Global piyasaların çoğunluğunun ‘Kutsal Cuma’ (Paskalya pazarından önceki cuma) nedeniyle tatil olduğu haftanın son gününde piyasalar corona virüsünü, OPEC petrol anlaşmasının etkileri ve IMF Başkanı Kristalina Georgieva’nın Türkiye açıklamalarının yankılarını takip edecek.

Bluebay Varlık Yönetimi stratejisti Timothy Ash ise “Ateş olmayan yerden duman çıkmaz. Varsayım üzerine yürürken, sanırım bu bir tür program desteği için potansiyel anlamına geliyor” yorumunu yaptı.

DOLAR 6.689(%0.34)

EURO 7.3093(%0.4)

ALTIN 360.351(%0.08) 

Georgieva, Bloomberg’e verdiği röportajda, kurumun Türkiye ile temasta olup olmadığı sorusuna karşılık, “Türkiye dahil tüm üyelerle çok yapıcı temaslar içindeyiz” yanıtını vermişti.

Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte korona virüs nedeniyle 96 kişinin hayatını kaybettiğini, toplam can kaybının 908'e olduğunu açıkladı. Toplam vaka sayısı 42 bin 282’ye ulaştı.

OPEC+ üyeleri üretimi kısmak için uzlaştılar, ABD ve diğer üreticileri de buna katılmaya çağırdılar. ABD, OPEC+’nın üretim kısıntısı üzerinde uzlaşmasından memnun olduğunu açıkladı. Suudi Arabistan ve Rusya’nın üretim artırma kararıyla birlikte brent petrolün varil fiyatı ilk etapta belirgin bir tepki vermeyerek 32 dolar seviyesinde işlem görüyor.

AB üyesi 27 ülkenin maliye bakanları ise, corona virüsü salgının en çok vurduğu Avrupa ülkeleri için 500 milyar euro büyüklüğünde bir kurtarma paketi üzerinde anlaşmaya vardılar.

ABD: MAYIS’TA NORMALE DÖNERİZ

Trump yönetiminin ekonominin başındaki iki ismi Hazine Bakanı Steven Mnuchin ve Beyaz Saray Ekonomi Danışmanı Larry Kudlow, ABD ekonomisinin Mayıs ayında normal faaliyetler için yeniden açılmaya başlayabileceğini ifade ettiler.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde