Dolar haftaya 7 TL'nin üzerinde başladı

Dolar haftaya 7 TL'nin üzerinde başladı

Türkiye'de enflasyon verisinin yakından izleneceği haftanın ilk gününde dolar/TL güne 7,02'den başladı. Küresel piyasaların genelinde de satıcılı bir gün başlangıcı yaşanıyor.

Dolar haftaya 7 TL'nin üzerinde başladı
16px
24px
04.05.2020 05:30
ABONE OLgoogle

Küresel piyasalarda, hafta karamsar bir şekilde başladı. ABD vadelilerinde yüzde 1'in üzerinde kayıplar yaşanırken; Çin'in ve Japonya'nın kapalı olduğu Asya borsalarında açık olan piyasalarda sert satışlar görülüyor. ABD'den Çin'e yöneltilen koronavirüs iddiaları,  bu haftanın satıcılı başlamasında önemli bir rol oynuyor.  

Yurt içi piyasalarda ise günün en önemli konu başlığı nisan ayı enflasyon rakamlarının açıklanması olacak. Enflasyon verisi öncesinde dolar/TL kuru, 7,02 seviyelerinden güne başladı. Euro/TL ise 7,68'den el değiştiriyor. 

Petrol düşüşle başladı; altın sakin

Geçen haftayı yükselişle kapatan petrol piyasaları haftaya düşüşle başladı. Brent petrolde fiyatlar 26 dolar; ABD ham petrolünde ise 18 dolar düzeyinde fiyatlanıyor. Spot altının ons fiyatı da 1700 doların hemen üzerinde yatay seyrediyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde