Dolar F35 ile çıkışa geçti

Dolar F35 ile çıkışa geçti

Seçim sonrası sert düşüş yaşayan dolar, Amerika'dan gelen F35 haberi ile yeniden yükselişe geçti.

Dolar F35 ile çıkışa geçti
16px
24px
02.04.2019 12:41
ABONE OLgoogle

Yerel seçimlerin ardından İstanbul'a ilişkin itirazlar belirsizliğe neden olurken, yön arayışında olan dolar/TL 5.55'in üzerinde işlem görüyor.

Güne yükselişle başlayan kur 5.5915'a kadar yükseldikten sonra saat 09:06'da yüzde 1,70 primle 5.5880 seviyesinde yer aldı. Aynı saatte euro/TL de yüzde 1,40 artışla 6.2660'dan alıcı buldu. Dışarıda ise dolar endeksi 97.340'da yukarı yönlü.

Seçim gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ekonomiyi önceleyen ve 4,5 yıllık seçimsiz dönem vurgusu yaptığı açıklaması pozitif algılansa da, İstanbul'da sonucun hala belli olmaması ekonomiye odaklanmanın gecikeceği algısına neden oluyor.

ÜST DÜZEY GÖRÜŞMELER

 

Bu arada TL üzerinde başlıca baskı unsuru olan S-400/F-35 geriliminde ABD ilk somut adımı attı ve F-35 savaş uçaklarının operasyonel kapasiteye ulaşmasını sağlayacak ekipmanların Türkiye'ye teslimatını durdurdu. Konunun, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun NATO zirvesi için bu hafta Washington'a yapacağı ziyarette ele alınması bekleniyor.

Türkiye için ABD kaynaklı bir başka zorlayıcı başlık da İran petrolüne verilen muafiyetin uzatılıp uzatılmayacağı. Muafiyetin süresi Mayıs ayında sona erecekken, ABD İran yaptırımlarını genişletmek için hazırlık içinde.

Diğer taraftan küresel piyasaların izlediği başlıca gelişme kördüğüme dönen Brexit süreci. Son olarak dün İngiliz parlamentosu aralarında iptal ve yeni referandum seçeneklerinin de bulunduğu 4 farklı teklifi reddetti. Başbakan May'in planını 3 kez reddeden parlamento, geçtiğimiz haftalarda 8 başka teklifi de reddetmişti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde