Dolar, 5.65'in üzerini gördü

Dolar, 5.65'in üzerini gördü

Dolar/TL 5,50-5,60 bandında seyrediyor

Dolar, 5.65'in üzerini gördü
16px
24px
29.03.2019 12:50
ABONE OLgoogle

Geçen Cuma yaşanan sert yükselişin ardından hafta boyu oynaklığın hiç azalmadığı dolar/TL, seçim öncesi son işlem gününde 5.65'in üzerine çıktı.

Dün kapanışı 5.5484'den yapan kur, bugün saat 10:50'de 5.6562 seviyesinde yer aldı. Aynı saatte euro/TL 6.35'den işlem gördü. 

Piyasalarda bugün İngiliz parlamentosunda yapılacak Brexit oylaması ve Pekin'de devam eden ABD-Çin ticaret görüşmeleri izleniyor. Hazine Bakanı Steven Mnuchin liderliğindeki ABD heyeti Çinli yetkililerle görüşmelerine bugün başladı.

İngiliz parlamentosunun alt kanadı Avam Kamarasının Başkanı John Bercow, daha önce iki kez reddedilen Brexit anlaşmasının yeniden oylanmasına izin verdi. Avrupa Birliği, Brexit tarihini 22 Mayıs'a ertelemek için ''Brexit anlaşmasının 29 Mart'a kadar onaylanması''nı şart koşmuştu. Ancak bugün yapılacak oylamada anlaşmanın bir kez daha parlamenterlerce reddedilmesi bekleniyor. Anlaşmanın reddi halinde erken seçim ya da yeni bir referandum gündeme gelebilir.

İçeride ise; Türkiye'nin Rusya'dan S-400 füze savunma sistemi almayacağını doğrulayana kadar Ankara'ya F-35 savaş uçaklarının teslimatını yasaklamayı öngören ve ABD'li dört senatörce hazırlanan tasarının yankıları takip edilecek.

Diğer taraftan önceki gün Londra'da aşırı seviyelere yükselen TL faizinin dün normalleşmesinin ardından bugün piyasalara etkisi izleniyor. Swap piyasasında gecelik vadede TL faizi önceki gün yüzde 1200'e yükseldikten sonra dün yüzde 25'e kadar geriledi. TL maliyetinin artması üzerine yabancı yatırımcı TL ihtiyacını karşılayabilmek için borsa ve tahvilde satışa geçmiş; endeks önceki gün 6 bin puan düşmüştü. Tahvil faizlerinde de yükseliş görülmüştü.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde