Dolandırıcıların son oyunu: TV tadilat programı

Dolandırıcıların son oyunu: TV tadilat programı

“Terör örgütü hesabınızı ele geçirdi” yalanının ardından telefon dolandırıcıları gözlerini şimdi de televizyon programlarına dikti.

Dolandırıcıların son oyunu: TV tadilat programı
16px
24px
13.12.2015 09:31
ABONE OLgoogle
Dolandırıcıların son oyunu tadilat programı oldu. İç mimar Selim Yuhay’ın bir dönem hazırladığı ‘Evim Şahane’ programının ismini kullanarak ‘Şahene Evler’ diye broşür bastıran dolandırıcılar, “Selim Bey evinize gelecek” diyerek para topluyor. Para kaptıran Ankaralı aile, 2 yıldır Selim Bey’i bekliyor

“Terör örgütü hesabınızı ele geçirdi” yalanının ardından telefon dolandırıcıları gözlerini şimdi de televizyon programlarına dikti. İç mimar Selim Yuhay’ın hazırlayıp sunduğu ‘Evim Şahane’ isimli programa katılmak isteyen kişilerin adres ve telefon bilgilerine ulaşan dolandırıcılar, “Selim Bey evinize keşfe gelecek” ya da “Evim Şahane programı için seçildiniz” gibi mesajlar gönderip 500 TL’ye kadar PTT’den para yatırılmasını istiyor. Bazı evlere dolandırıcılar para alabilmek için ikinci kez sahte usta bile gönderiliyor.

"150 TL İSTEDİLER"

Dolandırıcıların son kurbanıysa Ankara’nın Etimesgut İlçesi’nde yaşayan Türk Ailesi oldu. Saliha Türk, geçen haziran ayına kadar özel bir televizyon kanalında yayınlanan “Evim Şahane” adlı programa 2013 yılında e-mail yoluyla başvurup mutfağının dekore edilmesini istedi. Programdan yanıt gelmedi. Ancak Türk Ailesi mayıs ayında telefonla arandı ve kendilerinden PTT’ye 150 TL yatırmaları istendi. Saliha Türk, yaşadıklarını şöyle anlattı: “Mutfağım perişandı, çok sevindim. Parayı yatırdım. 23 Ağustos’ta tekrar aradılar ve ‘Ekip gelecek’ dediler. Sonra 3 kez daha aradılar. Önce kasım, sonra aralık en son da şubat ayına ertelediler. Her aradıklarında Selim Bey’in başka kanala geçeceğini, yakında evimize keşfe geleceğini söylüyorlar.”

SALİHA TÜRK: TANSİYON HASTASI OLDUK

Yine de umudunu yitirmediğini ifade eden Saliha Türk, şunları anlattı: “Dolandırılıyor muyuz, gerçekten arıyorlar mı diye düşünürken artık dolandırıldığımızdan eminiz. Her ay, sonraki aya ertelediler. Evraklarda programın adı bile yanlış yazıyor. ‘Dolandırılıyor muyuz?’ deyince bağırıp yüzümüze telefonu kapatıyorlar. Eşim mesaj atıyor, ‘Selim Bey lütfen beni arar mısınız?’ diye. Selim Bey’in günahını alamam, konuşamadım, göremedim. Kendisi gelsin, gelemiyorsa yayına çıkabilir veya telefon açsın. Benim telefonum onların eline geçtiyse Selim Bey’e ulaştırırlar zaten. Mutfağım şu an kullanılamaz durumda. Selim Bey gelecek diye idare ettim. Mutfağımda 10 bin TL’lik masraf var. Eşim de ben de tansiyon hastası olduk. Yalanım varsa mutfağıma gitmek nasip olmasın.”

SELİM BEY: İNANMAYIN

Dolandırıcıların ismini kullandığı iç mimar Selim Yuhay ise programının haziran ayında bittiğini belirterek, gönderilen mesajlara inanılmamasını istedi. 2 yıldır, programın ismini kullanan dolandırıcılarla mücadele ettiğini söyleyen Yuhay, “Dolandırıcılar programa başvuran veya vurmayan herkese ulaşıyor. ‘Program yeni bir kanalda başlayacak’ diyorlar. Türkiye’nin her yerindeler. Belli bir yaş üstü hanımefendileri ve engellileri kandırıyorlar. İlk önce 100 TL istiyorlardı, 300’lere çıktılar. ‘Selim Bey anlaşmayı feshetti, artık evinizi yapamıyoruz’ diyorlar. Konuşmalarda benim ofisimin adresini veriyorlar. Ellerinde kimlikler de var. Bunlarla kredi çekiyorlar. Programım şu anda yayınlanmıyor, dolandırıcılara inanmayın” dedi.

BİLEREK DOLANDIRILDIK

Dolandırıcıların mesajı, muhabirimiz Öznur Karslı’ya da geldi. Mesajda muhabirimizin evinin, programa katılmak için uygun olduğu, katılmak istemesi durumunda PTT’ye adına gelecek evrakların tamamlanması yazıyordu. Gerekli yazışmanın ardından muhabirimizin adına PTT’ye kargo gönderildi. Evraklarda Ankaralı aileye gönderilenler gibi “Şahene Evler” yazıyordu. 269 TL ödeme yapan muhabirimiz, gönderilen program başvuru evraklarını tamamladı. Ancak bir daha ne arayan ne de soran oldu. İstenilen evrakların gönderilmesi halinde “Selim Bey evinizi keşfe gelecek” diye ikinci kez ödeme yapılmasını isteyen dolandırıcıları arayan muhabirimiz ulaşamadı. Sahta evrakların gönderildiği Esenler Giyimkent’teki adresteyse bir bilgisayar firmasının olduğu görüldü.

Öznur Karslı/Habertürk
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde