Dokuz şirketten maaş alan genel müdür

Dokuz şirketten maaş alan genel müdür

Bir milyon 100 bin çiftçinin ortak olduğu Tarım Kredi Kooperatifleri Birliği Genel Müdürü ve AKP Bilecik eski Milletvekili Fahrettin Poyraz, 8 şirketin daha Yönetim Kurulu Başkanlığını üstlendi.

Dokuz şirketten maaş alan genel müdür
16px
24px
10.03.2020 04:23
ABONE OLgoogle

Poyraz, Tarım Kredi Holding A.Ş., Gübretaş, Gübretaş Maden A.Ş., TK Sera A.Ş., Bereket Sigorta A.Ş., Bereket Emeklilik ve Hayat A.Ş., Bereket Katılım Sigorta A.Ş. ve Bereket Katılım Hayat A.Ş'nin de Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yapıyor.

EMEKLİLİK ŞARTI KALDIRILMIŞ

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, Poyraz'ın, Milletvekili emekli maaşı, genel müdür maaşı, teşvik primi ve huzur hakkı ile birlikte ayda 100 bin lira ücret aldığını söyledi. Poyraz ise, Yönetim Kurulu Başkanı bulunduğu şirketlerden sadece Gübretaş'tan ücret ve huzur hakkı aldığını belirtti ancak aldığı toplam ücreti açıklamadı.

CHP'li Barut konuyu TBMM gündemine de getirerek şunları söyledi:

“Özel bir yasayla yönetilen ve bu kanuna dayanarak hazırlanan insan kaynakları yönetmeliğine göre Tarım Kredi Kooperatiflerinde emekli olanlar istihdam edilemiyor. Ancak Genel Müdür Fahrettin Poyraz için emeklilik şartının kaldırıldığı söyleniyor.”

Ali Ekber Ertürk/Sözcü

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde