‘Doktor balıkların’ da sahtesi çıktı

‘Doktor balıkların’ da sahtesi çıktı

Sağlık turizminde ciddi potansiyel barındıran illerinden Sivas, 3. Uluslararası Termal Turizm Zirvesi’ne ev sahipliği yaptı.

‘Doktor balıkların’ da sahtesi çıktı
16px
24px
12.10.2018 08:54
ABONE OLgoogle

Zirve sonucunda THTC Başkanı Emin Çakmak’ın yönetiminde yapılan değerlendirme oturumunda, kentin dünya markası ‘doktor balıklar’ ile tanıtılması gerektiğine dikkat çekildi.

Zirveyi izleyen arkadaşımız Kerem Köfteoğlu da Kangal Balıklı Kaplıca İşletmecisi Fuat Ünsal’a bazı otellerde minik havuzlar içinde ‘doktor balıkları’la tedavi yapıldığının iddia edildiğini bu işin aslının ne olduğunu sordu.

Kaplıcalarına yerli-yabancı ortalama 14 bin kişinin geldiğini belirten Ünsal konuyla ilgili şunları söyledi: “Tedavinin yüzde 30’u selenyumlu suyla birleşen balıktan, yüzde 70’i de sudan kaynaklanıyor. Biz de bu sudan Dermosel marka krem ve şampuanlar üretiyoruz.”

Turistik merkezlerde görülen balıkların aynı etkiye sahip olmadığını iddia eden Ünsal şu uyarıyı yapıyor: “Buradaki suda selenyum, silisyum ve daha çeşitli mineraller var. Bu yüzden iyi sonuç alınıyor. Suda anti septik mineraller var. Bu balıklar her yıl kendilerini 8-10 defa yeniliyor. Daha da önemlisi bu balıklar doğaları gereği selenyumlu su ve 37 derece sıcaklıkta yaşıyor. Minik havuzlardaki balıklar ise hem tedavinin etkin maddesi selenyumdan hem de ihtiyaçları olan sıcaklıktan mahrum olduğu için sahteler. Su anti septik mineralleri içermediğinden hijyen de değiller.”

Kaplıcanın özel statüye alınması gerektiğine işaret eden Ünsal, Sivas Valisi Davut Gül’ün girişimi sonucu her yıl sel ve çamurdan telef olan ‘doktor balıklar’ın yapılacak setlerle bundan sonra telef olmaktan kurtulacağını da müjdeledi.

Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde