Doğuştan katarakta erken çözüm

Doğuştan katarakta erken çözüm

Hamileliğin ilk 3 ayında geçirilen kızamıkçık, suçiçeği gibi viral infeksiyonlar bebeklerin katarakt rahatsızlığıyla doğmasına sebep oluyor.

Doğuştan katarakta erken çözüm
16px
24px
06.11.2006 13:01
ABONE OLgoogle

Hamileliğin ilk 3 ayında geçirilen kızamıkçık, suçiçeği gibi viral infeksiyonlar bebeklerin katarakt rahatsızlığıyla doğmasına sebep oluyor. Annenin hamileliği sırasında yüksek dozda, uzun süre kortikosteroidli ilaç kullanması da doğuştan katarakta yol açıyor

Gözün renkli kısmının arkasında bulunan şeffaf damarsız, lens denilen göz merceğinin şeffaflığını kaybederek opaklaşmasına katarakt deniyor. Bu opaklaşma doğuştan göz bebeğinde tam bir beyazlık şeklinde ya da kısmen bulanıklık şeklinde olabiliyor. Hamileliğin ilk 3 ayında geçirilen kızamıkçık, suçiçeği gibi viral infeksiyonlar bebeklerin katarakt rahatsızlığıyla doğmasına sebep oluyor. Annenin hamileliği sırasında yüksek dozda uzun süre kortikosteroidli ilaç kullanması da doğuştan katarakta yol açıyor.
 
İstanbul Göz Hastanesi Katarakt Biriminden Op.Dr.Yusuf Ziya Kumcuoğlu kısmi bulanıklıkların ebeveynler tarafından erken fark edilmesinin zor olduğunu belirterek, “Bebeğin ışık ve hareketli objelere bakış cevabının olmadığı ancak sesin yönüne göre başını çevirdiği fark edilir. Tek taraflı kataraktlarda o gözde şaşılık olmasıyla çok geç fark edilebilir. Göze ışık tutulduğu zaman göz bebeğinde kırmızı refle alınamaması ile katarakt fark edilir” dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde