Doğusan'ın özelleştirilmesi için ihale açıldı

Doğusan'ın özelleştirilmesi için ihale açıldı

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Doğusan Boru Sanayii ve Ticaret A.Ş'nin yüzde 56,09 oranındaki hissesinin özelleştirilmesi için ihale açtı.

Doğusan'ın özelleştirilmesi için ihale açıldı
16px
24px
18.05.2011 12:22
ABONE OLgoogle

     ÖİB'nın duyurusu, Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlandı. 

     Duyuruya göre, Doğusan Boru Sanayii ve Ticaret A.Ş'nin (Doğusan/Şirket), tamamı ödenmiş 20 milyon liralık sermayesi içindeki, 11 milyon 217 bin 845 lira lira tutarında sermayeyi temsil eden, yüzde 56,09 oranındaki idare hissesi, ''blok satış'' yöntemi ve ''pazarlık usulü'' uygulanmak suretiyle özelleştirilecek. 

     Satışta katılımcılardan 300 bin dolar tutarında geçici teminat bedeli alınacak. İhale, kapalı zarf içerisinde teklif almak ve görüşmeler yapmak suretiyle pazarlık usulü ile gerçekleştirilecek. 

     Ancak komisyon tarafından gerekli görüldüğü takdirde ihale, pazarlık görüşmesine devam edilen teklif sahiplerinin katılımı ile açık artırma suretiyle de sonuçlandırılabilecek. 

     Katılımcılar şartnameyi bedel ödeyerek ÖİB'dan satın alabilecekler. Şartnameye göre hazırlanacak olan teklif mektupları, 7 Temmuz 2011 tarihinde saat 17.00'ye kadar ÖİB'na verilecek. 

     Bu arada teklifler ABD doları olarak alınacak ve ihale dolar üzerinden peşin esasına göre değerlendirilecek. İhale bedeli olarak teklif edilen tutar ABD Doları veya Türk Lirası olarak ödenebilecek.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde