Doğuş ünlü İtalyan markasını getirdi

Doğuş ünlü İtalyan markasını getirdi

Yabancı yatırımcılar Türk şirketlere ortak olurken, Türkler de yurtdışına açılıyor.

Doğuş ünlü İtalyan markasını getirdi
16px
24px
11.08.2015 07:21
ABONE OLgoogle
Yabancı yatırımcılar Türk şirketlere ortak olurken, Türkler de yurtdışına açılıyor. Ocakta Zhenfa Limited ile kozmetik sektöründe faaliyet göstermek üzere 'Doğuş Zhenfa Kozmetik' adında ortak girişim şirketi kuran Doğuş ilk somut adımları attı.

Önce İtalyan kozmetik markası Kiko Milano'yu Türkiye'ye getirmek için Rekabet Kurumu'na başvuran holding, 24 milyon lira sermayeyle Kiko Kozmetik Ürünleri A.Ş.'yi Maslak'ta faaliyete geçirdi.

Yönetiminde Doğuş Holding Turizm ve Perakende Grup Başkanı Ethem Naci Başerdem ile Doğuş Turizm Grubu CFO'su Abdullah Murat Aytoğlu'nun bulunduğu şirkette Kiko'yu Davide Cardarelli, Massimo Dell'Acqua ve Stefano Percassi temsil edecek. 

ULAŞILABİLİR FİYATLAR 

Kiko yurtdışında 'uygun fiyatlı kozmetik zinciri' olarak biliniyor ancak Doğuş'un Türkiye'deki planları farklı. Perakende sektörü oyuncularından aldığımız bilgiye göre grup markayı 'ucuz' değil 'uygun fiyata kaliteli kozmetik' konseptiyle pazarlayacak. Marka için hem AVM hem de caddelerde küçük metrekareli mağazalar açılacak. Ardından da internetten satışa başlanacak. Marka yurtdışındaki organizasyonlarında yüzde 70'e varan indirimler yapıyor. 



700 MAĞAZA, 5 BİN 500 ÇALIŞAN

Kiko Milano'yu bünyesinde bulunduran Percassi grubunun 54 ülkede 700 mağazası ve 5 bin 500 çalışanı bulunuyor. Kiko'nun portföyünde 2 bini aşkın ürün mevcut. Marka makyaj, yüz ve vücut bakım ürünleri kategorilerinde uzmanlaşmış.

Puınar Nacar/Sabah
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde