Doğuş'un yeni yatırım planları neler?

Doğuş'un yeni yatırım planları neler?

Yedi sektörde 124 şirketle faaliyet gösteren Doğuş Holding, yeni bir sektöre daha odaklandı

Doğuş'un yeni yatırım planları neler?
16px
24px
15.03.2012 15:09
ABONE OLgoogle

Doğuş Holding, Türkiye’nin ilk 10 holdingi arasında yer alıyor. Yedi sektörde 124 şirketle faaliyet gösteren Doğuş Holding’de 30 bin kişi istihdam ediliyor.

Doğuş Grubu son zamanlarda ilginç alanlara yatırım yapıyor. Yılın son haftasında ünlü et restoranı Nusret’i satın almıştı. Başka restoranlarla da temas halinde olduğu biliniyor. Geçen yıl beslenme ve diyet uzmanı Taylan Kümeli ile D Tay Sağlıklı Yaşam ve Danışmanlık Hizmetleri Ticaret A.Ş. unvanlı bir şirket kurmuştu. Yine bu yılın ilk ayında Astoria’nın sahibi Vedat Aşçı ile birlikte Cennet Koyu projesine start vermişti. Kulis sayfasını takip edenler bu haberimizi hatırlayacaktır.

Doğuş Holding, finans, inşaat, turizm ve medya alanındaki işleri yakinen bilinir. Aslında grup hazır giyim perakendesinde de dünyanın önemli üç markasının temsilciliğini yapıyor. Emporio Armani, Gucci ve Loro Piana’nın Türkiye’deki temsilcisi. Bu markaların toplam altı mağazası var. Doğuş, perakende işini turizm grubu bünyesinde yapıyordu.

Geçen hafta perakende alanında yeniden yapılanma kararı alındı. 1.5 milyon TL sermayeyle “Doğuş Perakende Satış ve Dağıtım A.Ş.” unvanıyla yeni bir şirket kuruluşu yapıldı. Duyduğumuza göre Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk’in kardeşi Filiz Şahenk’e bağlı olan perakende sektörü yeniden yapılandırılıyormuş.

Şu ara yeni şirketin genel müdürü Roeida Hobeika Matin ve ekibi gelecek planları için kolları sıvamış. Nisan ayının ortalarında yeniden yapılanma kamuoyuyla paylaşılacakmış. Bize gelen bilgilere göre yeni markalar ve yeni mağazalar için çalışmalar yürütülüyormuş. Şirket şimdilik yine turizm grubu bünyesinde olacakmış. Ancak önümüzdeki yıllarda perakende grubunun da oluşturulması gündemdeymiş. Bakalım Doğuş Holding başka hangi ünlü markaları getirecek?

Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde