Doğuş o binadan ​yüksek kira nedeniyle çıktı

Doğuş o binadan ​yüksek kira nedeniyle çıktı

Son dönemde yeme-içme sektöründeki adımlarıyla gündeme gelen Doğuş Grubu moda perakendesinde de önemli markaların temsilcisi. Doğuş Perakende, ​yüksek kira nedeniyle o binadan çıktı

Doğuş o binadan ​yüksek kira nedeniyle çıktı
16px
24px
06.02.2015 14:52
ABONE OLgoogle
Son dönemde yeme-içme sektöründeki adımlarıyla gündeme gelen Doğuş Grubu moda perakendesinde de önemli markaların temsilcisi.

Grup yeme içme sektöründe büyürken, perakende ve moda alanında daha temkinli gidiyor. Grup şirketlerinden Doğuş Perakende, 1997’de Emporio Armani ve Gucci markalarının franchise haklarını alarak, bu markaların Türkiye’deki ilk mağazalarını Nişantaşı’nda tarihi Maçka Palas binasında açmıştı.

Ancak daha sonra bu mağazaları kapatıp Abdi İpekçi Caddesi’ndeki daha büyük altı katlı bir mağazaya taşıdı. Şirket, 2007’de Armani Jeans ve Gucci’yi İstinyePark’ta müşterileri ile buluşturdu. 2010’da ise Emporio Armani, Ankara’daki Panora AVM’de bir mağaza açtı.

Doğuş Perakende 2012’de ise Armani Caffe’nin de bulunduğu Emporio Armani’yi Bağdat Caddesi’nde açtı. Ancak geçen yılın son günlerinde mağaza sessiz sedasız kapandı.

Öğrendiğimize göre, mağazanın bulunduğu bina sahibiyle kira konusunda anlaşamayan Doğuş buradan çıkmayı tercih etmiş.

Emporio Armani’nin çıktığı bina tümüyle yeniden kiralık. Zemin artı dört katı bulunan binanın 2 bin metrekare kullanım alanı bulunuyor. Mülk sahipleri aylık 130 bin dolar artı KDV kadar kira istiyor. 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde