Doğuş'la ilgili ilginç bilgi.. Fonun parasını kim verdi?

Doğuş'la ilgili ilginç bilgi.. Fonun parasını kim verdi?

D.ream’a (Doğuş Restaurant Entertainment and Management) Singapur devlet fonu Temasek ve İngiltere’de bulunan yerleşik uluslararası sermaye fonu Metric Capital Partners ortak olmuştu. Bu ortaklıkla ilgili bize çok ilginç bir bilgi geldi.

Doğuş'la ilgili ilginç bilgi.. Fonun parasını kim verdi?
16px
24px
19.11.2018 13:44
ABONE OLgoogle

Türkiye’nin en büyük holdinglerinden biri olan Doğuş Holding’in temeli 1951 yılında atıldı. Ayhan Şahenk’in kurup büyüttüğü Doğuş Holding’i bugün oğlu Ferit Şahenk yönetiyor.

Otomotiv, inşaat, medya, turizm ve hizmetler, gayrimenkul, enerji ve yeme-içme olmak üzere yedi sektörde faaliyet gösteren Doğuş Grubu, hizmet verdiği bu sektörlerin yanı sıra teknoloji, spor ve eğlence alanındaki yeni yatırımlarıyla da büyümesini sürdürüyor.

Grubun 300’ün üzerinde şirketi ve 35 bini aşkın çalışanı bulunuyor. Ferit Şahenk, son yıllarda yeme içme sektörüne yaptığı yatırımlarla konuşulur oldu.

Nusr-Et, Günaydın, Zuma, Parle, Çubuklu 29, Borsa Restaurant, Gina gibi ünlü 40 mekanın sahibi. Bu alanda peş peşe yatırımlar yaptı. Yapmaya da devam ediyor. Nisan ayında basına yansıdı.

Yeme içme sektöründeki markaları bünyesinde bulunduran D.ream’a (Doğuş Restaurant Entertainment and Management) Singapur devlet fonu Temasek ve İngiltere’de bulunan yerleşik uluslararası sermaye fonu Metric Capital Partners ortak olmuştu.

Bu ortaklıkla ilgili bize çok ilginç bir bilgi geldi. Uluslararası fonlar gelişmekte olan piyasalara girerken teminatsız girmezler. Ya da alım garantisi isterler.

Öğrendiğimize göre Singapurlu devlet fonu için Doğuş Holding’in patronu Ferit Şahenk özel bir anlaşma yapmış.

İddia o ki, fonun yatırımcısı kendisiymiş. Doğuş Holding’ten bir açıklama gelir ise ona da sayfalarımızda yer veririz, ancak kulislerde konuşulanlar böyle...

Para dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde