Doğuş Oto'dan flaş Volkswagen açıklaması

Doğuş Oto'dan flaş Volkswagen açıklaması

Emisyon skandalıyla boğuşan Volkswagen, Ar-Ge birim başkanlarının görevlerini askıya aldı. Doğuş Oto'dan da önemli bir açıklama geldi...

Doğuş Oto'dan flaş Volkswagen açıklaması
16px
24px
28.09.2015 10:51
ABONE OLgoogle
Doğuş Otomotiv İcra Kurulu Başkanı Ali Bilaloğlu, Volkswagen'in bazı dizel marka araçlarında yaşanan emisyon sorununun ardından gelişmeleri yakından takip ettiklerini, tüm dünyada ve Türkiye'de etkilenen araçların detaylarının Volkswagen AG'nin çalışması sonucunda belirleneceğini açıkladı.

Doğuş Otomotiv'den yapılan açıklamada; "Tüm dünyada ve Türkiye'de etkilenen araçların detayı, Volkswagen AG'nin yürütmekte olduğu araştırma sonucunda belirlenecek" denildi.

Doğuş Otomotiv, Tüm dünyada ve Türkiye'de etkilenen araçların detayının, Volkswagen AG'nin yürütmekte olduğu araştırma sonucunda belirleneceğini bildirdi.

Doğuş Otomotiv'den konu ile ilgili yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

"Amerika Birleşik Devletleri Çevre Koruma Ajansı (EPA)'nın yayınladığı bir rapora dayanarak Volkswagen'in 2008-2014 model bazı dizel araçlarının ABD çevre standartlarına uymadığını tespit etmesini takiben başlayan süreçle ilgili Doğuş Otomotiv olarak gelişmeleri yakından takip etmekte, konuyla ilgili Volkswagen Grubu ile sürekli temas halinde bulunmaktayız.

Türkiye distribütörlüğünü üstlendiğimiz Volkswagen Grubu, konuyla ilgili şu anda hızlı, şeffaf ve kararlı çok kapsamlı bir araştırma gerçekleştirmektedir. Tüm dünyada ve Türkiye'de etkilenen araçların detayı, Volkswagen AG'nin yürütmekte olduğu araştırma sonucunda belirlenecektir.

Bununla birlikte, VW AG' den yapılan açıklama uyarınca söz konusu durumdan etkilenen araçlar da dahil olmak üzere tüm araçlarımızın sürüş ve yol güvenliğine uygun olduğunu da belirtiriz."

Volkswagen Ar-Ge birimi başkanlarının görevlerini askıya aldı

Emisyon skandalıyla boğuşan Volkswagen, Ar-Ge birim başkanlarının görevlerini askıya aldı.

ABD'deki emisyon testlerinde usulsüzlük skandalıyla mücadele eden Volkswagen, Audi ve Porsche markalarının araştırma ve geliştirme bölümlerinin başkanlarının görevlerini askıya aldı.

Şirketin denetim kurulu Cuma günü yaptığı toplantıda da egzoz testlerinin sonuçlarını çarpıttığına yönelik incelemeyle başlayan emsiyon skandalının ayrıntıları ortaya çıkana kadar adlarını açıklamadığı bazı çalışanlarını izne çıkarmıştı.  
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde