Doğuş Holding’ten '23.5 milyarlık Borç yapılandırma' açıklaması

Doğuş Holding’ten '23.5 milyarlık Borç yapılandırma' açıklaması

Doğuş'tan yapılan açıklamada, "Bankalarla olan çalışmalarımız bugüne kadar olduğu gibi normal seyrinde devam etmekte, proje finansman ve sendikasyon kredileri alma ve kapatma faaliyetlerimiz de sürmektedir" ifadesi kullanıldı.

Doğuş Holding’ten '23.5 milyarlık Borç yapılandırma' açıklaması
16px
24px
07.04.2018 12:53
ABONE OLgoogle

Türkiye'nin dev holdingleri borçlarını yeniden yapılandırıyor. Yıldız Holding'in ardından Doğuş Holding'de yapılandırma için bankalarla görüşüyor . Doğuş'tan yapılan açıklamada, "Bankalarla olan çalışmalarımız bugüne kadar olduğu gibi normal seyrinde devam etmekte, proje finansman ve sendikasyon kredileri alma ve kapatma faaliyetlerimiz de sürmektedir" ifadesi kullanıldı.

Yıldız Holding’in 10 bankayla görüşüp borçlarını yapılandırmasının ardından benzer bir adım da Doğuş Grubu’ndan geldi. Doğuş Grubu da bankalarla borçlarını yapılandırmak için gözüküyor. 2017 yılı sonu bilançosuna göre Doğuş Holding’in Kamuyu Aydınlatma Platformu'na gönderdiği 2017 yılı bilançosuna göre holdingin bankalara 23.5 milyar liralık borcu bulunuyor. Dünkü dolar kuruna göre yaklaşık 5.8 milyar dolarlık bir borç söz konusu.   Yıldız Holding'den sonra Doğuş Holding 23.5 milyarlık yapılandırma istedi

Doğuş Holding’den borç yapılandırılmasına ilişkin yapılan açıklamada, ‘tüm paydaşlarımız ile sürekli iletişim içindeyiz’ ifadesi kullanıldı. İşte Doğuş’tan yapılan açıklamanın tamamı:

Türkiye’de değişimin öncüleri arasında yer alan Doğuş Grubu, sahip olduğu geniş hizmet, bilgi ve işbirliği ağını hedeflerine ulaşmak için en etkin şekilde kullanmakta ve Türkiye’ye yatırım yapmayı en birinci önceliği olarak görmektedir.

KREDİ ALIP KAPATMA FAALİYETLERİ SÜRÜYOR

Değişen dünya dinamiklerine uyum süreçleri kapsamında doğal olarak tüm paydaşlarımız ile sürekli iletişim içerisindeyiz. Bu bağlamda bankalarla olan çalışmalarımız bugüne kadar olduğu gibi normal seyrinde devam etmekte, proje finansman ve sendikasyon kredileri alma ve kapatma faaliyetlerimiz de sürmektedir.

Doğuş Grubu’nun yeni vizyonu; Türkiye’nin bir dünya markası olma yolundaki gayretleri ve çalışmaları ile paralel şekilde devam edecektir.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde