Doğuş Holding'in borçlarına yapılandırma

Doğuş Holding'in borçlarına yapılandırma

Kreditör bankalar konsorsiyumunu temsil eden eş lider bankalar ile Doğuş Holding A.Ş. (Doğuş Grubu) arasında bir süredir gündemde olan yapılandırma çalışmaları başarıyla tamamlandığı ve Holding’in bazı firmalarını kapsayan yapılandırma sürecinin anlaşmayla sonuçlandırıldığı bildirildi.

Doğuş Holding'in borçlarına yapılandırma
16px
24px
22.12.2018 09:44
ABONE OLgoogle

Türkiye Bankalar Birliği'nden (TBB) Doğuş Holding’in borçlarının yapılandırılmasına ilişkin yapılan açıklamada kreditör bankalar konsorsiyumunu temsil eden eş lider bankalar ile Doğuş Holding’in arasında bir süredir gündemde olan yapılandırma çalışmaları başarıyla tamamlandığı, Holding’in bazı firmalarını kapsayan yapılandırma sürecinin anlaşmayla sonuçlandığı kaydedildi.

Açıklamada, “Bu anlaşma sayesinde sanayi, hizmetler, turizm gibi çeşitli sektörlerde üretim ve hizmet sağlayan Doğuş Holding A.Ş.’nin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hizmetlerini sağlıklı olarak sürdürmesi beklenmektedir.” ifadelerine yer verildi.   Doğuş Grubu patronu Ferit Şahenk’ten bir satış daha

Açıklamada şunlar kaydedildi:

“Bu çalışma üretim değerlerinin ve bankaların aktif kalitesinin korunması açısından önemli bir örnek teşkil etmiştir.

Bankacılık sektörü tüm paydaşlarıyla işbirliği içinde tecrübesini ve kaynaklarını ülkemizin menfaatleri doğrultusunda en verimli şekilde kullanarak üretimin, yatırımın, ihracatın, ticaretin, istihdamın, kısaca büyümenin sürdürülmesi, varlık değerlerinin ve yatırımcı güveninin korunmasına azami ölçüde katkı sağlamaya devam edecektir.”

23,5 MİLYAR TL KREDİ BORCU VARDI

Doğuş Grubu toplam 23,5 milyar lira tutarındaki borcunu daha uzun vadeye yayılması için bankalarla masaya oturmuştu. 

Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk daha önce yaptığı açıklamada, “2 yıl faiz, 4 yıl anapara ve faiz ödemeli bir plan yaptık. 2,3 milyar euro borca 3,6 milyar euro teminat verdik. Yakın zamanda imzalanmasını bekliyoruz.” ifadelerini kullanmıştı. 

10 Ağustos’ta Yapı Kredi Bankası’nın koordinatörlüğünde 9 banka ile yürütülen müzakerelerin mutabakatla sonuçlandığı kaydedilmişti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde