Doğuş Grubu'nun patronu Ferit Şahenk yine satıyor

Doğuş Grubu'nun patronu Ferit Şahenk yine satıyor

Doğuş Grubu'nun patronu Ferit Şahenk, bir süredir yaptığı satışlarla gündeme geliyor.

Doğuş Grubu'nun patronu Ferit Şahenk yine satıyor
16px
24px
24.02.2019 09:39
ABONE OLgoogle

Garanti Bankası'ndaki yüzde 9.95'lik payını İspanyol ortağı BBVA'ya 3.3 milyar liraya satan Ferit Şahenk, Miami'de ortak olduğu The Raleigh otelini 103 milyon dolara satmıştı. Şahenk, İtalya ve İspanya’daki otellerinin satışı için de masaya oturmuştu.

Doğuş Grubu bu kez, Yunanistan’ın başkenti Atina’daki Hilton Oteli’ndeki hisselerini yaklaşık iki yıl önce aldığı fiyattan daha pahalıya sattı.   Ferit Şahenk'den kârlı satış, 35 milyon dolara aldı, 103 milyon dolara kime sattı?

Doğuş Grubu’nun, Atina’daki Hilton Oteli’nin idarecisi konumundaki “İoniki Ksenodohiaki” şirketindeki hisseleri iki yıl sonra el değiştirdi. 

Azınlıkça’nın haberine göre; Doğuş Grubu’nun hisselerini satmasıyla birlikte Costa Navarino Oteli’nin de sahibi olan TEMES şirketi Atina’daki Hilton Oteli’ndeki payını %51’e çıkartırken, geri kalan %49’luk bölümünü ise Olayan Grubu aldı. Atina’daki Hilton Oteli’nin yeni ortakları olan TEMES ve Olayan’ın 50 milyon euro’luk yatırım yapmayı planladıkları kaydedildi.

ATİNA’DAKİ TURİZM RAKAMLARINDAKİ ARTIŞ

Bilindiği üzere 2016 yılında Yunan Alpha Bank, Hilton Oteli’nin idarecisi konumundaki “İoniki Ksenodohiaki”nin hisselerinin %97,27’sini 76,1 euro (hisse başına 5,83 euro) karşılığında Doğuş ve TEMES ortaklığına satmıştı. Şirketin almış olduğu 67,2 milyon euro krediyle birlikte bu fiyat 143,3 milyon euro’ya yükselmişti. Akabinde, 2017 yılında “İoniki Ksenodohiaki”nin geri kalan hisseleri de hisse başına 10,02 euro bedelle satın alınmış ve şirketin hisseleri Atina Borsası’ndan silinmişti.  Ferit Şahenk, bir otelini daha satıyor

Yunan basınında çıkan haberlerde, Ferit Şahenk’in sahibi olduğu Doğuş Grubu’na ait D Hospitality B.V. şirketinin Atina’daki Hilton Oteli’nin hisselerini tam olarak kaçtan sattığı belirtilmese de, satın aldığından daha pahalıya sattığı not edildi. Otelin değerinin artmasında Atina’daki turizm rakamlarındaki artışın önemli rol oynadığı belirtildi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde