Doğuş, Davos sponsorluğundan neden vazgeçti!

Doğuş, Davos sponsorluğundan neden vazgeçti!

Doğuş Holding Başkanı Ferit Şahenk, Davos Zirvesi’nin sponsorluğundan vazgeçti! Nedeni milyonlarca dolarlık maliyet mi?

Doğuş, Davos sponsorluğundan neden vazgeçti!
16px
24px
10.01.2017 12:52
ABONE OLgoogle

Yine bir Davos dönemi geldi çattı. 17-20 Ocak tarihinde İsviçre'nin Davos kasabası Dünya Ekonomik Forumu tarafından organize edilen zirveye ev sahipliği yapacak.

Dünyanın en prestijli zirvelerinden birine ev sahipliği yapan Davos, 11 bin nüfusuyla mutevazi bir kasaba. Zirve tarihinde nüfusu 30 binin üzerine çıkıyor. Tabii bu kuru bir kalabalık değil. 40'ın üzerinde dünya lideri, uluslararası birçok şirketin sahibi ve CEO'su da bu zirvede yerini alıyor. Türkiye'den de birçok büyük şirketin üst düzey yöneticileri zirveye katılıyor.

Ferit Şahenk, Davos'ta burayı tanıtacak

Üç gün süren zirvede yüzlerce forum yapılıyor ve ekonomik ve siyasi olanlar başta olmak üzere dünyanın sorunların çözümler aranıyor. Bu toplantıların Türkiye'den de müdavimleri var.

Bunlardan biri de Doğuş Grubu patronu Ferit Şahenk. Doğuş Holding her yıl zirvenin sponsorları arasında yer alıyor. Sponsorluk rakamının ise 10 milyonlarca dolar seviyesinde olduğu söyleniyor. Grup, geçmişte Göbeklitepe tanıtımı için Davos'a 15 milyon dolarlık bir yatırım yapmıştı.

Doğuş Holding bu yıl itibariyle zirveye sponsor olmaktan vazgeçmiş. Net olmasa da maliyetin çok yüksek olması bu ayrılığın sebepleri arasında gösteriliyor. Her yıl forumlarda görmeye alışık olduğumuz Ferit Şahenk’in sponsor olmadığı zirveye gidip gitmeyeceği merak ediliyor?

Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde