Doğu Perinçek'ten ilginç sözler: CHP'liler bonzai çekip HDP'ye oy verdi

Doğu Perinçek'ten ilginç sözler: CHP'liler bonzai çekip HDP'ye oy verdi

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, 24 Haziran seçimleri sonrasında seçim sonuçlarını değerlendirdiği açıklamasında 'Milyonlarca CHP'linin, bonzai, esrar içip HDP'ye oy verdiğini' söyledi.

Doğu Perinçek'ten ilginç sözler: CHP'liler bonzai çekip HDP'ye oy verdi
16px
24px
29.06.2018 05:40
ABONE OLgoogle

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, 24 Haziran seçimleri sonrasında seçim sonuçlarını değerlendirdi.

24 Haziran seçimlerinde 98.951 oy ile yüzde 0.2 oy alan Perinçek, seçim sonuçlarına ilişkin olarak BBC Türkçe'ye konuştu. Perinçek, 'Milyonlarca CHP'linin, bonzai, esrar içip HDP'ye oy verdiğini' söyledi.

Perinçek'in açıklamalarından bir kısım şu şekilde:

Partinizin aldığı oylar açısından seçim sonuçlarını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Bizimkiler öncü oy. Seçmen "Önce vatan" dedi ama teröre karşı mücadelede esas olarak AKP ve MHP mevzisine yığıldı çünkü onlar hükümette ve gelecek hükümetin sahipleri olarak gözüküyor. Vatan mücadelesini en tutarlı, en kararlı Vatan Partisi yönetebilir diyen öncü, dar, küçük bir kesim Vatan Partisi'ne oy verdi. Bir de daha stratejik olarak sürece bakanlar, yani önümüzdeki dönemde üretim ekonomisi mecburiyeti var oy verdi.   Doğu Perinçek, topladığı imzadan daha az oy aldı

Vatan Partisi'nin oyları bütün Güneydoğu illerinde beş kat ile on kat arasında büyüdü. CHP'nin güçlü olduğu Ege ve Trakya'da da düşüş oldu. Büyük kentlerde de daha zengin kesimlerin oturduğu Çankaya gibi, Beşiktaş, Kadıköy gibi Vatan Partisi'nin oylarını düşürürken varoşlarda yükseldi.

Sizce Güneydoğu'da oylarınız neden arttı?

Vatan Partisi'nin teröre karşı mücadeledeki kararlılığı halk içinde oy topladı.

Sizce oy verenler yerel seçmenler mi güvenlik görevlileri miydi?

Güvenlik görevleri AKP ve MHP'ye verdi halk ise Vatan Partisi'nde verdi. Ama güvenlik görevlileri içerisinde de Vatan Partisi'ne karşı çok büyük bir ilgi ve beğeni var.   Cumhurbaşkanı adayı Doğu Perinçek'in vaadi: OHAL'i kaldırmayacağım

Seçim sonrası ilk açıklamanızda, esrar çeken CHP'liler tabirini kullandınız. Bunu açar mısınız? 

CHP'nin tabanı bonzai çekti. Ben onu ilk olarak Ankara-İstanbul yürüşü sırasında söyledim. FETÖ'yle, PKK ile yürüyorlar. Dediğim doğru çıktı, bonzai içmişler, milyonlarca CHP'li, bonzai içmese gidip, HDP'ye, PKK'ya oy verir mi? Bir de duman altı olanlar var: Vatan Partisi tabanı. Mesela bu odada esrar çekildiği zaman siz esrarı çekmeseniz de duman altı oluyorsunuz. Siz CHP ile aynı mahalledeyseniz, orada esrar, bonzai çekildiği zaman duman altı olursunuz. CHP intihar gibi bir şey yaptı. Kendi seçmenini PKK'ya yönlendirdi. Bizim tabanımız da bundan etkileniyor, bizim tabanımızda da Tayyip Erdoğan düşmanlığı var. O Erdoğan düşmanlığı seçmenimizin bir kısmını CHP'ye oy vermeye sürükledi. Yani duman altı oldular.

HDP kapatılmalı söyleminiz devam ediyor mu?

Evet. O hem hukukun gereği ama esas da vatanın gereği. Hiçbir ülke bir terör örgütüne hiçbir ülke yasal zeminde fırsat vermez.

HDP kapatılsın darken ona oy verem 5.5 milyon seçmene ne çağrı yapıyorsunuz?

Ama oyu düşüyor. HDP kapatılsın diyerek ben orada oy alırım. Oraları kimse benim kadar tanımaz. Oradaki ilk serhıldanları 1990'larda yapan benim. Köylülere yapılan baskılarda jandarmanın karşısına biz dikildik. Ben oraları çok iyi tanırım.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde