Doğu Karadeniz'in en büyüğü oldu!

Doğu Karadeniz'in en büyüğü oldu!

Damat, Tween ve D’S Damat markaları ile tanınan Orka Holding, Giresun’daki ikinci üretim tesisini 25 milyon TL yatırımla hayata geçirdi.

Doğu Karadeniz'in en büyüğü oldu!
16px
24px
11.12.2015 07:44
ABONE OLgoogle
Orka Holding, uluslararası bir üretim devi olmak için yatırım yapıyor. Damat, Tween ve D’S Damat markaları ile tanınan holding, Giresun’da 2005 yılında açtığı fabrikasının ardından 25 milyon TL yatırımla ikinci üretim tesisini faaliyete geçirdi.
 
Giteks A.Ş. çatısı altındaki tesislerle bu yıl 14 milyon dolar ihracata imza atan Orka Holding, 800 kişiye istihdam sağladığı fabrikalarda günlük 1.100 adet takım elbise, 4 bin 500 adet gömlek, 1.200 adet pantolon ve yelek üretimi gerçekleştiriyor.
 
Ülkemiz için yaptık
 
Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, Giteks’in hazır giyim teknolojisi açısından Avrupa’nın en iyi altyapısına sahip fabrikalarından biri olduğunu ifade etti.
 
Süleyman Orakçıoğlu, “Biz bu yatırımı şirket adına değil Türkiye adına değer yaratmak üzere hayata geçirdik. Uzakdoğu’da üretilen ürünleri 260 mağazamız için ithal edip daha fazla kazanabilirdik. Ancak biz ülke ekonomisi ve istihdamına katkı sağlamak için yatırım yaptık” diye konuştu.
 
Yurt dışına 40 mağaza
 
Yeni yılda Türkiye ve dünyada 40 mağaza açmayı ve ihracatı iki katına çıkarmayı hedeflediklerini söyleyen Orakçıoğlu, “Bu yılı yüzde 34 büyüme ve 400 milyon TL ciro ile kapatacağız. Gelecek yıl hedefimiz yüzde 30 büyüyerek 520 milyon TL ciro gerçekleştirmek” dedi. Orka Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Koordinatörü Osman Arar da şunları söyledi: “Bulunduğumuz ülke sayısı yakında 50’ye ulaşacak” dedi.

DOĞU KARADENİZ'İN EN BÜYÜĞÜ 

Giteks A.Ş. çatısı altındaki tesislerle bu yıl 14 milyon dolar ihracata imza atacaklarını söyleyen Orka Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Koordinatörü Osman Arar, fabrikada günlük bin 100 takım elbise, 4 bin gömlek, bin 200 pantolon ve yelek üretildiğini kaydetti. Arar, yeni yatırımla ilgili şu bilgileri verdi:

"Burayla ihracatımız iki katına çıkacak. Toplam ihracatımız 14 milyon dolar. Mağazalarımızla bu değer yaklaşık 3 katına çıkarak, 35 milyon doları buluyor. Bu tesisle Giresun'da 800 kişiye iş imkânı ortaya çıkardık. Bizimle birlikte şehre yan sanayiye yatırım geldi. 7-8 atölye ve üretim tesisi açıldı. Dolaylı olarak kentte 2 bin kişiye istihdam yaratıldı. Doğu Karadeniz'in en büyük istihdam oluşturan şirketi olduk." 



İKİNCİ KUŞAK SIRADA

Orka Holding Yönetim Kurulu Eş Başkanı Halidun Orakçıoğlu da "Markalaşma, altyapıya yatırım konusunda Avrupa markaları yorulmuş vaziyette. Bu markaların arkalarından nesil gelmiyor. İmrendiğimiz rakiplerden işbirliği, ortaklık, satın alma teklifleri alıyoruz. Biz ise geriden gelen nesli arkamıza aldık. Yurtdışında lüks segmentte Brunello Cucinelli, Corneliani, Kiton gibi imrendiğimiz lüks markalar vardı. O marka sahiplerini uzaktan takip ediyorduk. Şimdi onlar bizi takip ediyor, bizimle tanışmak istiyor" dedi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde