Doğru sosyal medya ajansı nasıl seçilir?

Doğru sosyal medya ajansı nasıl seçilir?

Markalar için sosyal medyayı etkin kullanmanın yolu, çoğu zaman bir sosyal medya ajansında profesyonel hizmet almaktan geçiyor. Peki sosyal medya ajansı seçimi yapılırken nasıl hareket edilmeli? Profesyonel sosyal medya hizmetleri sunan Crovu, doğru ajans nasıl seçilir sorusuna yanıt verdi.

Doğru sosyal medya ajansı nasıl seçilir?
16px
24px
10.09.2018 06:47
ABONE OLgoogle

Sosyal medya ajansı ile çalışmak önemlidir. Bünyenizde bir grafik tasarımcı, metin yazarı, sosyal medya uzmanı çalıştırabiliyor musunuz? Bu ciddi bir yüktür. Ancak bunu da bir kenara bırakırsak, kurumsal markalar dahi günümüzde sosyal medya ajansları ile çalışıyor. Çünkü sosyal medya iletişiminin, kurum dışında, sektör profesyonelleri tarafından yapılmasının alternatif faydalarına inanıyorlar. Şimdi gelelim, doğru ajans nasıl seçilir sorusunun yanıtlarına!

Sosyal medya ajansınız, sektörünüze hakim mi?

Sosyal medya dinamikleri belirli çizgiler içerisinde standart olsa dahi, bazı sosyal medya ajansları belirli sektörlerde daha ciddi bir deneyim sahibi olabiliyor. Sosyal medya ajansınızın sektörünüze yaklaşımını görmek bu anlamda önemlidir. Eğitim alanında, etkinlik alanında ya da hızlı tüketim maddeleri alanında aktif olan ajanslar, farklı konularda markanıza destek verebilecek ajansları görüp, değerlendirip ona göre bir model oluşturabilirsiniz.

Sosyal medya ajansı, beklentilerinizi karşılayacak mı?

Ajansınızın daha önce yapmış olduğu çalışmaları, referans markalarını ve yürüttüğü kampanyaları dikkate almanızı öneriyoruz. Sosyal medya ajansı seçiminde sadece referanslar da yeterli değildir, ekip olarak ve vizyon olarak ekibizle örtüşen bir yapı mı sizi bekliyor, yoksa taleplerinizi karşılayamayacak bir ekip mi?

Yüksek ajans bütçelerine bir alternatif: Profesyonel sosyal medya takipçi hizmeti

Ajansın hizmetlerinin faydaları saymakla bitmez. Ancak sosyal medya ajansını karşılamak adına bütçeler de 2-3 bin TL’den başlamakta. Bu durumda bazı markalar, sosyal medyada takipçi sayısı arttırmanın, kaliteli içeriklerle sosyal medya etkinliğini arttırmanın yolunu buldu! Profesyonel sosyal medya takipçi hizmeti sunan Crovu, Instagram başta olmak üzere Facebook, Youtube ve Twitter odaklı takipçi, beğeni, izlenme, abone gibi hizmetler sunuyor. Çok uygun fiyatlarla, etkileşim oranı yüksek yerli Türk Instagram takipçisi, Youtube abonesi, Twitter takipçisi ve Facebook beğenisi desteği arıyorsanız crovu.co ile tanışabilir, uygun bütçeler ile sosyal medyayı etkin kullanmanın adımını atabilirsiniz.

Instagram’da organik olarak marka hesabınızı nasıl büyütürsünüz?

Sosyal medya platformları arasında şu an en popüler mecralardan bir tanesi olan Instagram’da kurumsal marka hesabının etkin bir içeriğe ve güçlü bir takipçi kitlesine sahip olması, ciddi önem taşıyor. Peki Instagram hesaplarınızda, organik ve etkileşim oranı yüksek bir takipçi kitlesini nasıl oluşturursunuz? Kurumsal sosyal medya hizmetleri sunan Crovu, organik yükselişin sırlarını paylaştı.

Instagram dijital pazarlamada en etkili silahlardan

Markanızın ürün ve hizmetlerini doğru bir içerik stratejisi ile paylaştığınız taktirde Instagram, satış hacminize doğrudan etki edebilirsiniz. Her sektörün, farklı bir şekilde yaklaştığı Instagram bazı hizmet kategorilerinde fark yaratabiliyor. Örneğin seyahat, giyim ya da güzellik temalı bir hesabınız varsa, çok ciddi bir reaksiyon alabilirsiniz. Ancak günümüzde en kitlesel ağlardan biri olmasından ötürü Instagram’da hemen her sektörden, milyonlarca marka boy gösteriyor.

Instagram’da takipçi sayısını arttırmanın yolları

Facebook, Twitter ya da Youtube için de geçerli olmak üzere, ‘eğer yeterli takipçiniz yoksa, içerik kalitenizin önemi azalır’ gerçeği söz konusu. İlk aşaması insanların ilgi duyacağı ürün ve hizmetler, ikinci aşaması bu hizmetleri iyi bir şekilde sunacak içerikler, son aşaması ise bu içeriği tüketecek kaliteli, etkili bir takipçi kitlesi olan bu süreçte başarının son sırrı ‘takipçi’.

Instagram reklamları ile takipçi kazanmak

Instagram takipçisi arttırmanın yollarından ilki, gönderilerinizin arkasına bir medya bütçesi koyarak, öne çıkartmak. Bu modelle takipçinizi arttırabilirsiniz ancak takipçi maliyeti sizin için çok yüksek olacaktır. Instagram, doğrudan sayfa beğenisi reklamı sunmamaktadır, gönderiyi öne çıkartmaktadır. Öne çıkartılan gönderiler üzerinden profil gösterimleri artmakta ve profil gösterimleri içinde belli bir oran da takipçiye dönüşmektedir.

Daha önce yapılan çalışmalarda alınan sonuçlara bakarsak, bir takipçinin maliyeti 2-3 TL olabilmektedir. Yani 10 bin takipçili bir Instagram hesabı oluşturmak için, direkt Instagram’a reklam verme yoluna giderseniz 20-30 bin TL bütçe harcamanız gerekebilir. Bu rakam sektörün, hesabın ve reklam verilen kitlenin ilgi sıklığının açısına göre değişir.

Influencer pazarlama teknikleri ile takipçi arttırmak

İkinci metot, hedef kitlenize uygun, yüksek takipçili influencer hesaplar ile çalışmalar yaparak Instagram hesabınızı geliştirmektir. Bu modelde de, ciddi bütçeler söz konusu. Örneğin, sizin hesabınızı takip edilmesi için önerecek 100 bin takipçili bir fenomen hesapla çalışma yapmanın maliyeti de, 1000 TL ve üzerindedir. Çekiliş yapıldığı taktirde, verilen ürünlerin maliyetleri de bu faturaya eklenmektedir. Dolayısı ile, büyük hesaplar ile çalışmalar yapmak yer yer mantıklı olabilse de, mecra genelinde çok uygun maliyetli bir yöntem değildir.

Instagram takipçisine mi ihtiyacınız var? Profesyonel destek alın!

Sosyal medya hizmetleri alanında yıllardır faaliyet gösteren Crovu, başta Instagram takipçisi olmak üzere Twitter takipçisi, Facebook beğenisi, Youtube abonesi ya da video izlenmesi gibi ihtiyaç duyulabilecek tüm konularda onlarca kurumsal markaya destek veriyor.

Siz de yerli ya da yabancı, aktif, yani gönderilerinizi beğenen, yorum yapan takipçileri olan bir hesabınızın olmasını istiyorsanız hemen crovu.co üzerinden Instagram takipçi paketlerini inceleyin. Online ödeme ile zaman kaybetmeden, hesabınızın şifresini vermeden, anında takipçilerinizi gönderelim.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde