Doğan eski çalışanı Şek'i mahkemede tanımadı

Doğan eski çalışanı Şek'i mahkemede tanımadı

D&R hisselerinin Hasan Şek'e devrinde 'sahtecilik' ve 'muhasebe hilesi' yapıldığı iddiasıyla ilgili davada Doğan Grubu eski çalışanını tanımadı

Doğan eski çalışanı Şek'i mahkemede tanımadı
16px
24px
03.11.2010 06:49
ABONE OLgoogle

Doğan Grubu'na kesilen 814 milyon liralık vergi cezasının en önemli unsurlarından biri olan Doğan Raks hisselerinin Hasan Şek'e devrinde 'sahtecilik' ve 'muhasebe hilesi' yapıldığı iddiasıyla ilgili Küçükçekmece 2'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan davaya devam edildi.

Davada kilit isim olan Hasan Şek, adres bilgi sistemi Mernis'te görünen adresine tebligat yapılmasına rağmen beşinci duruşmaya da katılmadı. Duruşmada Hasan Şek hakkında mahkeme başkanı ile Doğan Grubu'nun avukatları arasında ilginç bir diyalog yaşandı.

Doğan Grubu avukatları davanın uzamasından şikayet edince Hakim Rahime Akan, "Getirin o zaman Hasan Şek'i" dedi. Doğan Grubu avukatları "Hasan Şek bizim tanığımız değil. Maliyenin tanığı" yanıtını verdi. Hakim Akan da "Maliye getirsin o zaman tanığını" diye konuştu.

HASIMIZ, TANIK OLAMAZ
Duruşmada Raks A.Ş. müdahillik talebinde bulunurken, Doğan Grubu avukatları Raks A.Ş. ile Ticaret Mahkemesi'nde davalık olduklarını belirterek talebin reddini istedi. Hazine avukatlarının tanık olarak dinlenmesi önerisine de Doğan Grubu avukatı Şehnaz Yüzer, "Ticari Mahkemede hasım olduğumuz kişilerin burada tanık olarak dinletilmesi mümkün değildir" diye yanıt verdi.

Doğan, Şek ile işbirliğini doğrulamıştı
DOĞAN Grubu daha önce basında çıkan haberlerle Hasan Şek ile işbirliği yaptığını doğrulamıştı. Sermayesi 6.4 milyon lira olan Doğan Raks'ın, grubun eski çalışanı Hasan Şek'e 50 bin liraya satıldığı ve zararın vergiden düşüldüğü yönündeki iddiaları doğrulayan Doğan Yayın Holding Başkan Yardımcısı Soner Gedik "Hasan Şek ile işbirliğimiz vardı. Bazı dergi işlerimizi yapıyordu. Ancak yapılan işleme baktığımızda satılan şirket toplam varlıklarımız içinde çok küçük bir yer tutuyor" demişti.

Ali Kuş/Sabah

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde