Doğan'dan Sabah hakkkında suç duyurusu

Doğan'dan Sabah hakkkında suç duyurusu

Sabah gazetesinde ‘Yatırımcıyı zarara uğratmanın emsali mi olur?’ başlıklı haber Aydın Doğan'ı kızdırdı

Doğan'dan Sabah hakkkında suç duyurusu
16px
24px
26.06.2010 09:08
ABONE OLgoogle

Doğan Holding Baş Hukuk Müşaviri Avukat Erem Yücel, Sabah gazetesi hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını bildirdi

Yücel açıklamasında şunları kaydetti:
“Sermaye Piyasası Kurulu’nun şikayeti üzerine müvekkilim Aydın Doğan ve diğer şirket yöneticileri hakkında 2499 sayılı kanuna muhalefet iddiası ile İstanbul 15. Asliye ceza Mahkemesi’nde açılan davayla ilgili olarak, 25 Haziran 2010 tarihli Sabah gazetesinde ‘Yatırımcıyı zarara uğratmanın emsali mi olur?’ başlıklı bir haber yayımlanmıştır. Söz konusu haberde ismi belirli olmayan bazı hukukçuların ‘Küçük yatırımcıyı zarara uğratmanın emsali mi olur’ diyerek mahkemenin verdiği karara tepki gösterdiği iddia edilmektedir. Öncelikle ifade etmek gerekir ki verdiği karar nedeniyle mahkemeye yönelik eleştirilerde bulunmak ve bir anlamda bu kararın değiştirilmesi amacıyla kamuoyu baskısı oluşturmaya çalışmak, Türk Ceza Kanunu’nun 277. maddesindeki yargı görevi yapanı etkileme suçunu oluşturacağından ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunulacaktır. Aynı gerekçeyle mahkeme kararı hakkında yorum ve açıklama yapmamız mümkün değildir.”

Sabah’ın söz konusu haber için görüş aldığı hukukçuların gerçek anlamda hukukçu olduklarının şüpheli olduğunu vurgulayan Yücel şöyle devam etti:

“Zira hukukçular, hukuki konularda kanunlarla konuşurlar. Sermaye Piyasası Kanunu’nun 15. maddesi ‘emsallerinden bariz farklı fiyat, ücret, bedel uygulamak gibi örtülü işlemlerle halka açık şirketin karını veya malvarlığını azaltmak’ eylemini suç olarak tanımlamıştır. Eylem kanunda bu şekilde tanımlandığına göre, bir hukukçunun ‘emsal mi olur’ diye tepki göstereceğine, ‘emsal olmadan dava mı olur’ diye tepki göstermesi gerekirdi. Söz konusu haberin yanlı ve sırf yargılanan kişileri karalama amacına yönelik olduğu, haberi yazanın ve güya hukuki görüş veren hukukçunun bile adlarına yer verilmememsinden anlaşılmaktadır.”

Milliyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde