Doğan'a 3.4 milyar TL'lik bayram müjdesi oldu!

Doğan'a 3.4 milyar TL'lik bayram müjdesi oldu!

Babacan tarafından kamuoyuna duyurulan yeniden yapılandırma en çok Doğan Grubu'nu ilgilendiriyor

Doğan'a 3.4 milyar TL'lik bayram müjdesi oldu!
16px
24px
16.11.2010 08:13
ABONE OLgoogle

DEVLET Bakanı Ali Babacan tarafından kamuoyuna duyurulan yeniden yapılandırma en çok Doğan Grubu'nu ilgilendiriyor,. Çünkü yeniden yapılandırma, vergi konusunda Maliye ile ihtilaflı alacakları da kapsıyor.

Buna göre mükellef başvurduğu taktirde vergi cezalarının tamamı silinecek, asıl alacak tutarlarında da yüzde 50 ila 80 oranında indirim mümken olacak. Gecikme faizleri ise ÜFE baz alınarak hesaplanacak. Bu çerçevede Doğan Grubu'na kesilmiş olan 4.8 milyar TL'lik ihtilaflı alacak, grup başvurduğu takdirde 1.4 milyar TL'ye kadar düşebilecek. Bu da Doğan Grubu için 3.4 milyar TL'lik bir af anlamına geliyor.

Varlık barışında yeni şans

İŞLETMELERE, kayıtsız stok malları beyan etme imkanı da verilirken, kayıtlarda yer almayan malları kayda alma imkanı sağlanacak. Yapılandırmayla Varlık Barışı'ndan yararlananlar için de yeni bir şans getirilirken, yurtdışında bulunan varlıklarını süresi içinde getiremeyen ve vergileri ödemeyenlere ilave süre verilecek.

Bir ay boşluk olabilir

AFFIN kapsamına girmek isteyen mükelleflerin, yazılı başvuruda bulunması,  açılan davalardan vazgeçilmiş olması, yapılandırılan borçlarının ödemelerini süresinde yapması ve mevcut dönem borçlarını da düzenli ödemesi gerekecek. Vergi ve prim borçları için birer aylık boşluk tanınarak, ödeme rahatlığı getirilecek.

Akşam

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde