Doğan Kuzu'nun bittiği an!

Doğan Kuzu'nun bittiği an!

Anatolia Telekom A.Ş'nin Başkanı Doğan Kuzu, "Erzincan'dan telefon üreteceğim" dedi, adını verdiği herkes yalanladı.

Doğan Kuzu'nun bittiği an!
16px
24px
15.01.2010 13:21
ABONE OLgoogle

Geçtiğimiz günlerde Anatolia Telekom A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Kuzu, gazetecilere Erzincan'da cep telefonu üretimi için Çinli bir şirket ile ortaklık kurduklarını belirtti. Ancak adını verdiği iki şirkette, "Şahısla ilişkimiz yok diyerek" yalanladı.

İŞTE LENOVA'NIN AÇIKLAMASI

Lenovo markasının adı anılarak 10 Ocak 2010 tarihinde birçok yayında “Çinli Ortaklı Türk Şirketi Yerli Cep Telefonu Üretecek” başlığı ile bir haber yayınlanmıştır. Lenovo Türkiye olarak, kamuoyunu doğru bilgilendirmek amacıyla, sizlere aşağıdaki açıklamayı yapmayı gerekli görüyoruz.

Basında yer alan bilgi, Lenovo'nun gündeminde bulunan ve/veya açıklanan bir konu değildir. Lenovo'nun Anatolia Telekom A.Ş. ile “cep telefonu üretilmesini hedefleyen” herhangi bir anlaşması ya da ortak çalışması kesinlikle bulunmamakta ve bu bağlamda yapılan açıklama gerçeklik payı taşımamaktadır. Mart ayında üretime başlanacağını belirtilen Erzincan merkezli bu yatırımın Lenovo markası ile hiçbir ilgisi bulunmamaktadır.

Bilmenizi isteriz ki, Lenovo olarak yaptığımız ya da yapacağımız çalışmalarla ilgili olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kamuoyunu doğru bilgilendirme sorumluluğu ile hareket etmeye devam edeceğiz.

Saygılarımızla,

Lenovo Türkiye

İŞTE HUAWEİ'NİN AÇIKLAMASI

Anadolu Ajansı'nın 10 Ocak 2010 tarihli haberinde, Anatolia Telekom A.Ş'nin temsilcisi Doğan Kuzu'nun Huawei ismini kullanarak, “Baz istasyonları ekipmanları ve data kart” üretimi yapacaklarını açıklaması dikkat çekmiştir.

Huawei Telekomünikasyon olarak Doğan Kuzu isimli şahısla herhangi bir ticari ilişkimiz bulunmamaktadır. Anatolia Telekom A.Ş. ile yapılan görüşmeler işbirliği açısından ön görüşme olarak belirlenmiş ve habere konu olan üretim işlemi için herhangi bir planlama aşamasına dahi gelinmemiştir.

Huawei Telekomünikasyon, Türkiye'de gerçekleştireceği işbirlikleri konusunda seçkin firmalarla görüşme halindedir. Söz konusu görüşmelerin sonuçlanması halinde kamuoyuna açıklama yapılacaktır. Bu anlamda yukarıda bahsi geçen haberin kaynağı olan Anatolia Telekom A.Ş'nin temsilcisi Doğan Kuzu'nun açıklamaları doğru değildir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Tufan Ünal

CTO

DOĞAN KUZU NE DEMİŞTİ

Anatolia Telekom A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Kuzu, gazetecilerle yaptığı sohbet toplantısında Erzincan'da yapacakları yerli cep tefonuna ilişkin açıklamalarda bulunmuştu.

Kuzu, yerli cep telefonu üretimi için bir Çinli bir telekom şirketi ile ortaklık kurduklarını kaydederek, Temmuz ayında çıkan Teşvik Yasası'nın Erzincan'da yatırım yapılmasında etkili olduğunu, Aralık 2009 içerisinde ise Lenovo Mobile ile distibitörlük ve lisans adı altında anlaşma yaptıklarını açıklamıştı.

Lenovo'nun bir marka olduğunu ve Türkiye'de üretiminin yapılmasının büyük önem taşıdığını vurgulayan Kuzu, "Sıfırdan bir marka yaratmak kolay değil. Hele hele bu sektörde bayağı bir mücadele ister. Ama Lenovo ile büyük bir mesafe alabileceğimize inanıyoruz. Ekipmanları ve datakart üretimi üzerine yatırım koşullarını da konuştuk. Bu süreç içerisinde Üçüncü Nesil Mobil İletişim Sistemleri (3G) ihalesinin mevzuatını inceledik ve ihaleye katılan operatörlerin yatırımlarında minimum yüzde 10'luk kısmını Türkiye'de KOBİ'lerden alma zorunlulukları bulunduğunu gördük. Bir araştırma yaparak Türkiye'de büyük ölçüde operatörlerin ihtiyaçlarını karşılayan firmalardan Huawei ile görüşmeye başladık. Bu firmalarla işbirliğine gideceğiz" diye konuştu. Huawei ile Türkiye'de üretime bir bant ile başlayacaklarını, ancak 4 banda çıkmayı hedeflediklerini belirten Kuzu, bir bantın kapasitesinin 35 bin olduğunu, data kart sayısının ise 100-150 bin adet olduğunu kaydetmişti.

'Mart'ta üretim başlayacak'
Şubat ayında ekipmanların Türkiye'ye getirileceğini, Mart ayında da üretime başlacaklarını belirten Kuzu, Erzincan'dan daha çok yetiştirilmek üzere ortalama 50 kişinin istihdam edileceğini,yurt dışından teknik düzeyde 5 kişinin, İstanbul'dan da katılacaklarla personel sayısının yüzün üzerine çıkacağını bildirdi. Lenovo markasının ürünlerini yapacaklarını ama kendi projelerini de hayata geçireceklerini dile getiren Kuzu, "Anadolu" marka cep telefonu üreteceklerini açıkladı. Bu markanın adını Binali Yıldırım'ın önerdiğini anlatan Kuzu, çift simkart pazarına girmeyeceklerini, 3G özellikli telefonla başlayacaklarını bildirdi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde