Doğan, Hepsiburada.com'u kime satıyor?

Doğan, Hepsiburada.com'u kime satıyor?

Doğan ailesinin şirketi D-Market Elektronik Hizmetler ve Tic. A.Ş. hisse satmak için Rekabet Kurulu'na başvurdu.

Doğan,  Hepsiburada.com'u kime satıyor?
16px
24px
13.01.2015 12:16
ABONE OLgoogle
Doğan ailesinin şirketi D-Market Elektronik Hizmetler ve Tic. A.Ş., Hollanda merkezli TurkCommerce B.V.'ye hisse satmak için Rekabet Kurulu'na başvurdu.

Doğan Online iştiraki hepsiburada.com'u da içinde bulunduran D-Market Elektronik Hizmetler ve Tic. A.Ş., Hollanda merkezli fona hisse satıyor.

D-Market Elektronik Hizmetler ve Tic. A.Ş.'de TurkCommerce B.V.'ye yapılacak pay devrine izin verilmesi için Rekabet Kurulu'na başvuruldu. Konu ile ilgili başvuru Kurul'un internet sitesinde yer aldı.

2015 YILI HEDEFİ 2.5 MİLYAR DOLAR!

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) verilerine göre 2012 yılında e ticaret cirosu 30.6 milyar dolara ulaşırken, 191.3 milyon dolar ciro kaydederek yüzde 32 büyüyen Hepsiburada.com 2012 yılı Avrupa Merkezli B2C yani perakende satış yapan şirketler arasında Türkiye'de zirveye oturmuştu.

400 şirketin yer aldığı listede Avrupa genelinde ise 89'uncu sırada yer alan Hepsiburada.com'un Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner, 2015 ciro hedeflerinin 2.5 milyar dolar olduğunu kaydetmişti.

Ayşe Ekin Gündüz/UzmanPara
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde