Doğan Grubu'nun ilgilendiği ihaleler

Doğan Grubu'nun ilgilendiği ihaleler

Doğan Holding CEO'su Nebil İlseven, yeni yatırım konusunda iştahlarının geçmişe göre daha düşük olduğunu söyledi.

Doğan Grubu'nun ilgilendiği ihaleler
16px
24px
21.01.2009 23:31
ABONE OLgoogle

Dünya gazetesine verdiği röportajda holdingin 2009 stratejisi hakkında bilgi veren İlseven, 2008 hedefini yakaladıklarını ancak önümüzdeki dönem planlarını büyüme üzerine kurmadıklarını söyledi.

İlseven, grup olarak yeni bir yatırım konusunda iştahın geçmişe göre daha düşük olduğunu belirtirken, medya ve enerjiyi dışarıda tutulursa örneğin gayrimenkul projelerinde bir küçülme sürecine girmiş olmadıklarını belirtti.

İlseven, "Kilidi vurup kapatma noktasına geldiğimizi düşünmüyorum. İşler ağır yürüse de yürüyor" dedi.

İlseven, orta vadede ise medya ve enerji üzerine kurdukları yapıyı en az bir veya iki sektörle beslemek istediklerini ifade etti.

Holding olarak 2008'e girerken konsolide olarak yüzde 15 büyüme hedefi belirlediklerini söyleyen İlseven, dolar bazında bu hedefin altına inmeyeceklerini, TL bazında ise hedefin üzerinde bir seviyeyi yakalayacaklarını düşündüklerini ifade etti.

İlseven, buna karşın Romanya'da medya dışında bir açılım yapmak için arayışlarının sürdüğünü, sağlık alanında bu yıl bir girişim gerçekleştirmek için çalıştıklarını belirtti.

Doğan Yayın Holding'in sermaye artırımı için başvurduğunu belirten İlseven, işlem sonuçlandıktan sonra Axel Springer'in DHY'ye doğrudan katılacağını söyledi.

Petrol Ofisi'nde (PO) ise yatırım kararının değişmesi yönünde bir değerlendirme yapmadıklarını belirten İlseven, "Şu anda PO rafineri hedefini sürdürüyor" dedi.

İlseven, holding olarak elektrik dağıtım ihaleleri ve Milli Piyango özelleştirmesine ilgilerinin de devam ettiğini, yeni ihale takvimi için bu konudaki çalışmalarını bu yıl da devam ettireceklerini söyledi. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde