Doğan Grubu'nun 'garaj çocuğu' kim?

Doğan Grubu'nun 'garaj çocuğu' kim?

Doğan Online Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner "Doğan Online'a 100 milyon liranın üzerinde yatırım yaptık" dedi.

Doğan Grubu'nun 'garaj çocuğu' kim?
16px
24px
18.05.2013 09:18
ABONE OLgoogle

Dünyanın geçirdiği dönüşüm sürecinin devam ettiğini belirten Doğan Online ve Doğan Gazetecilik Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner, teknolojiyi ‘şizofren’ bir sektör olarak tanımladı. Ufak bir fikrin milyonlarca müşterisi olabileceğine fakat milyonlarca müşterisi olan bir şirketin de bir anda yalnız kalabildiğine dikkat çeken Hanzade Doğan Boyner, teknolojinin sektörler arasındaki sınırları da kaldırdığını söyledi.

Bir arkadaşının kendisini ‘Doğan Grubu’nun garaj çocuğu’ olarak tanımladığını hatırlatan Doğan Boyner, 1999’da kurdukları Doğan Online’da 100 milyon liranın üzerinde yatırım yaptıklarını söyledi.

En tutkulu hikâyem: Hepsiburada

 Doğan Online ve Doğan Gazetecilik Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner, TEB Özel Melek Yatırım Platformu ana sponsorluğunda, Etohum tarafından düzenlenen, çok sayıda girişimci ve yatırımcıyı bir araya getiren Startup İstanbul 2013 etkinliğinde, kendi deneyimlerini aktarırken, sektördeki gelişmeler ve Türkiye ’de oluşan yeni ekonomik süreç konusunda bilgi verdi. En tutkulu hikâyesinin ‘hepsiburada.com’ olduğunun altını çizen Doğan Boyner, “7 arkadaş Mecidiyeköy’de 60 metrekarelik bir apartman katındaydı. Oraya gittim ve ‘Burada ne yapıyorsunuz?’ diye sordum. ‘Site kurduk, ürün satacağız’ dediler. O zaman siparişi aldıktan sonra koşarak gidip ürünü alıyor ve kendileri kargo şirketine götürüyordu. Bugün hepsiburada.com 1 milyar lira ciroya koşuyor. Dünyanın sayılı 4-5 e-ticaret sitesinden biri” dedi.

Girişimcilere tavsiyeler

 Girişimcilere tavsiyelerde de bulunan Hanzade Doğan Boyner, “Girişimciler işe girerken, ‘kime satarım’ diye düşünmemeli. Kendinize en basit soru olan ‘kime ne fayda sağlayacağım’ sorusunu sorun. Daha sonra uygulama önemli. Kendiniz de ürünü test edin. Merkezde kolaylık olmalı ve ekibiniz iyi olmalı” dedi.

5 yılda 600 melek

 TEB Özel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi, Türkiye’ye özel bankacılığı ilk getiren banka olarak, kazan-kazan formülüyle ve oluşturdukları Melek Yatırımcı Platformu ile iyi fikri olan girişimcileri ve Özel Bankacılık müşterilerini yatırımcılarla buluşturduklarını söyledi.

Hazine Müsteşarlığı Mali Sektörle İlişkiler ve Kambiyo Genel Müdürü Ali Arslan ise dün itibariyle müsteşarlığa yapılan başvuruların 31’ine lisans verildiğini belirterek “Önümüzdeki beş yıl içinde Türkiye’deki aktif bireysel katılımcı sayısının 600’e çıkacağını, bu melek yatırımcıların Türkiye’de ortalama 400 milyon TL yatırım yapacağını ve bu yatırımların 2 bin başarılı firma ortaya çıkaracağını, 50 bin kişiye de istihdam sağlayacağını hesap ediyoruz” dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde