Doğan Grubu'nun HapsiPay’in satışı direkten döndü

Doğan Grubu'nun HapsiPay’in satışı direkten döndü

HepsiPay ismiyle faaliyet gösteren şirket yüzde 100 Hepsiburada’nın iştiraki. Hepsiburada.com ise Doğan Holding şirketlerinden biri.

Doğan Grubu'nun HapsiPay’in satışı direkten döndü
16px
24px
01.11.2019 15:29
ABONE OLgoogle

Günümüzde internetten alışveriş yapmayan neredeyse yok denecek kadar azdır. Özellikle yeni nesil ihtiyaçlarının büyük bölümünü e-ticaret sitelerinden karşılıyor. Amazon gibi global markaların yanında Hepsiburada, N11 gibi yerli siteler bu alanda hizmet veriyor. İşte bu noktada güvenli ödeme sistemleri önem kazanıyor. Şirketler Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun verdiği izin çerçevesinde bu alanda faaliyet gösteriyor.

Bunlardan biri de D Ödeme Elektronik Para ve Ödeme sistemleri A.Ş. HepsiPay ismiyle faaliyet gösteren şirket yüzde 100 Hepsiburada’nın iştiraki. Hepsiburada.com ise Doğan Holding şirketlerinden biri.

Bütün bu bilgiyi neden verdik. Geçen hafta Rekabet Kurulu’na bir müracaat geldi. Söz konusu müracaat HepsiPay markasıyla hizmet veren D Ödeme Elektronik Para ve Ödeme sistemleri A.Ş. hisselerinin Gate Inside Teknoloji A.Ş. tarafından devralınmasını içeriyordu.

Öğrendiğimize göre HepsiPay, Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı Emre Gürsoy’un yaptığı Gate Inside Teknoloji A.Ş’ye satışı için görüşmeler başlanmış. Ancak son dakikada bazı gelişmeler de olmuş ve ilerleme sağlanamamış.

Masadan henüz kalkılmamış ama Rekabet Kurumu’na yapılan müracaatın geri çekilmesi gündemdeymiş. Bu arada Emre Gürsoy kim mi? Gürsoy, yeni nesil ödeme yöntemleri alanında hizmet veren ödeme servis sağlayıcısı PaybyMe’nin CEO’su.

Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde