Doğan Grubu'ndan Total için sürpriz teklif

Doğan Grubu'ndan Total için sürpriz teklif

Doğan Grubu, Türkiye'den çıkmak için zemin arayan Fransız Total şirketine, içeriden sürpriz talip geldi.

Doğan Grubu'ndan Total için sürpriz teklif
16px
24px
21.05.2015 20:06
ABONE OLgoogle
 Türkiye'den çıkmak için zemin arayan Fransız Total şirketine, içeriden sürpriz talip geldi.

Doğan Grubu, yeni ortağı Aytemiz ile birlikte Total'i almak için teklif verdi. Fransız Total, geçtiğimiz ay, Türkiye'den çıkacağı yolundaki haberleri yalanlama yoluna gitmiş, ardından da doğrulamıştı.

Geçtiğimiz aylarda Aytemiz Petrol'e ortak olarak yeniden petrol istasyonu sektörüne yeniden girmişti. Bugün şirketten yapılan açıklamayla da geçtiğimiz günlerde Türkiye'den çıkma isteğini belirten TOTAL'i almak istediğini bildirdi. İşte gelen açıklama:

DOĞAN ŞİRKETLER GRUBU HOLDİNG A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel) )

Doğrudan bağlı ortaklığımız Doğan Enerji Yatırımları A.Ş. altında faaliyet göstermekte olan Aytemiz Akaryakıt Dağıtım A.Ş. tarafından Total Oil Türkiye A.Ş.'nin sermayesini temsil eden paylarının tamamının (%100) satın ve devir alınması konusunda bugün "bağlayıcı olmayan teklif" verilmiştir.

Söz konusu "bağlayıcı olmayan teklif"in kabul görmesi durumunda, Total Oil Türkiye A.Ş. nezdinde mali ve hukuki inceleme ("due dilligence") çalışmalarına başlanacaktır. Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-15.1 Özel Durumlar Tebliği ("Tebliğ") gereğince, kamuya açıklanması gereken yeni bir durum ortaya çıktığı takdirde, Tebliğ ile belirlenen sürede kamuya açıklama yapılacaktır.  

Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulu'nun yürürlükteki Özel Durumlar Tebliğinde yer alan esaslara uygun olduğunu, bu konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını, bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde