Doğan Grubu hisselerinde neler oluyor?

Doğan Grubu hisselerinde neler oluyor?

İMKB kayıpları telafi ederken Doğan Grubu hisselerinde yüzde 2'leri aşan kayıplar dikkati çekiyor.

Doğan Grubu hisselerinde neler oluyor?
16px
24px
18.03.2013 12:25
ABONE OLgoogle

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Avrupa'daki satıcılı seyre rağmen açılıştaki kayıpları telafi ederken Doğan Grubu hisselerinde yüzde 2'leri aşan kayıplar dikkati çekiyor.

Doğan Grubu'nun İMKB'de işlem gören şirketlerinden Doğan Holding hisseleri önceki kapanışa göre yüzde 1,85 oranında değer kaybederken Doğan Yayın Holding hisselerinin kaybı ise bu dakikalarda yüzde 3,50'yi buldu. Bir diğer Doğan Grubu şirketi Doğan Burda Dergi ve Yayıncılık AŞ de yüzde 2 değer kaybıyla işlem görüyor.

Analistler Doğan Grubu hisselerinin İMKB'den negatif yönde ayrışarak değer kaybetmesine, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Aydın Doğan ve 3 üst düzey yöneticinin, Vergi Usul Kanunu'na muhalefetten yargılandıkları davada beraat kararı veren yerel mahkeme kararının bozulmasını istemesinin neden olabileceğini belirtiyor.    

''Muhasebe hilesi''

Başsavcılık, hazırladığı tebliğnamede sanıkların ''muhasebe hilesi yapmak'' suçunu işledikleri sabit olduğu halde beraatlarına karar verilmesinin yasaya aykırı olduğu yönünde görüş bildirdi.

Tebliğnamede, Doğan Yayın Holding AŞ'nin iştirak hisselerinin satışı 2006 yılında yapılmış ve vergiyi doğuran olay hukuki ve fiili olarak 2006 yılında gerçekleşmiş olmasına rağmen, satış işleminden doğan verginin bir dönem daha geç ödenmesi kastıyla satış işleminin 2007 yılında yapılmış gibi muhasebe kayıtlarına işlendiğinin ortaya çıktığı kaydedildi.

Geçtiğimiz haftayı 0,84 liradan tamamlayan Doğan Yayın Holding hisseleri bu haftaya satıcılı başlayarak en düşük 0,80 liradan işlem gördü. Analistler Yargıtay 11. Ceza Dairesi'nin konuyla ilgili karar vereceğini, dolayısıyla karar çıkana kadar oluşacak belirsizlik nedeniyle özellikle Doğan Yayın Holding hisselerinde baskı olabileceğine dikkati çekerek, hissede 100 günlük hareketli ortalamanın geçtiği 0,81 liranın önemli destek konumunda olduğunu kaydediyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde