Doğalgazda indirim yapılacak mı?

Doğalgazda indirim yapılacak mı?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, kış gelmeden doğalgazda indirim yapılacağını açıkladı.

Doğalgazda indirim yapılacak mı?
16px
24px
25.07.2016 12:36
ABONE OLgoogle
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye ve İran arasında uluslararası tahkim mahkemesinin kararı sonrasında doğalgazda yapılacak indirime ilişkin, "Yüksek fiyatlar döneminde tahkimlik olduğumuz İran ve Rusya ile süreç neticelendi ama hala rakamda mutabık kalınarak yansıtılması ve geri ödenmesiyle ilgili süreç tamamlanmadı. Bu süreç kışa kadar tamamlanmasa bile biz halkımıza bir indirim olarak bunu yansıtacağız." dedi.

Katıldığı bir televizyon programında enerji gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Albayrak, Türkiye'nin, İran ve Rusya ile yüksek doğalgaz fiyatları nedeniyle davalık olduğunu ve enerji maliyetlerini düşürmeye yönelik çalışmalarını sürdüğünü söyledi.

Albayrak, kış gelmeden, doğalgazda ciddi bir indirim yapılacağını belirterek, "Yüksek fiyatlar döneminde tahkimlik olduğumuz İran ve Rusya ile süreç neticelendi ama hala rakamda mutabık kalınarak yansıtılması ve geri ödenmesiyle ilgili süreç tamamlanmadı. Bu süreç, kışa kadar tamamlanmasa bile biz halkımıza bir indirim olarak bunu yansıtacağız." diye konuştu.

Doğalgazda yapılacak indirimin oranının kesinleşmediğini dile getiren Albayrak, "Çeşitli alternatif ve oranlar var. Maksimum ne kadar yapabiliriz, bunun sürekliliğini nasıl sağlayabiliriz ? Türkiye ekonomisine, hane halkına, sanayiye, endüstriye bunun pozitif bir dönüş olarak yansıtılması ve bütçede enerji maliyetlerinin düşmesi için maksimumu yapmaya çalışıyoruz. İnşallah, kış gelmeden açıklayacağız." ifadelerini kullandı.

Albayrak, Türkiye'de darbe girişimi sürecine kadar ekonomide önemli adımlar atıldığını, enerji sektörünün önünü açacak yasal, yapısal düzenlemeler ve çalışmaların da tamamlandığını dile getirdi.

Mayıs-Haziran döneminde ekonomiye yönelik düzenlemelerin önemine dikkati çeken Albayrak, şöyle konuştu:

"Son birkaç aydır uygulanan para politikalarıyla ilgili gerek Merkez Bankası, gerek Hazine ve ilişkili kurumlarımız çok ciddi adımlar atmaya başladı. Döviz rezervleriyle alakalı olarak, para piyasasındaki likiditenin daha da bollaştırılmasıyla önemli adımlar atmaya başlanmıştı. Bu süreç Türkiye'de kısa sürede çözülüp, resmin netleşmesi ve demokrasinin güçlenmesine dayalı bir neticenin ortaya çıkmasıyla daha da hızlanacaktır. Belirsizlik, her zaman için hep soru işareti uyandırır ama resmin netleşmesi verilecek kararı çok daha olumlu etkileyecektir. Bu ay sonu veya önümüzdeki ayın başı kalan maddelerin gerçekleşmesi neticesinde, kalan yasal düzenlemeler ve ekonomik yapısal reformlarla çok daha hızlı hareket edeceğiz. Türkiye için çok önemli olduğunu düşündüğüm, G20 ülkeleri içerisinde bir tek Türkiye'de olmayan ulusal varlık fonu dediğimiz Türkiye varlık fonunun da ortaya çıkmasıyla, Türkiye'nin finansal altyapısını güçlendirecek adımlar atılmasıyla yatırım ortamının iyileşeceğini düşünüyorum."
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde