Doğalgaz devinin ortağına FETÖ'den tutuklama

Doğalgaz devinin ortağına FETÖ'den tutuklama

Örgütün iş dünyasındaki en büyük çatı örgütü olan TUSKON üyesi şirketlere yönelik yapılan operasyonda bir tutuklama daha...

Doğalgaz devinin ortağına FETÖ'den tutuklama
16px
24px
14.10.2016 07:56
ABONE OLgoogle

Türkiye gaz piyasasının yüzde 22.5'ine hakim olan Akfel Holding ortaklarından Murad Abdurrahman Baltacı da FETÖ üyesi çıktı.

Örgütün iş dünyasındaki en büyük çatı örgütü olan TUSKON üyesi şirket ve isimlere yönelik düzenlenen soruşturmalar kapsamında gözaltına alınan Murad Abdurrahman Baltacı, Emniyet'teki işlemlerin ardından sevk edildiği adli makamlarca FETÖ üyeliği ve terör örgütünü finans etme suçlamasıyla tutuklandı.

EYLÜLDE GÖZALTINDAYDI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, terör örgütü FETÖ yapılanmasının işadamları ayağına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, özellikle 17-25 Aralık'taki operasyonların ardından örgüt ve örgütle bağlantılı yapılarla ilişkisini kesmeyen işadamları arasında yer aldığı gerekçesiyle Akfel Holding ortaklarından Baltacı hakkında geçen eylül ayı içerisinde gözaltı kararı alınmıştı.

AKFEL GAZ'IN DA SAHİBİ

Akfel Gaz'ı da bünyesinde bulunduran holding ortağının yakalanması için değişik adreslere yapılan baskınlardan sonuç alamayan İstanbul Mali polis ekipleri, Baltacı'nın geçen hafta evine döndüğü bilgisine ulaşınca, ev adresine düzenlediği baskınla kendisini gözaltına aldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürülerek sorgulanan Baltacı, sevk edildiği mahkemece tutuklandı. Daha önce hisselerinin bir kısmı Rus enerji şirketi Gazprom'a satıldığı yönünde haberler yapılan Akfel, 4 yıl önce, Rusya'dan doğalgaz ithal etmek için izin verilen 4 şirketten birisi olmuştu.

Ferit Zengin/Sabah

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde