Doğa Koleji karıştı, öğretmenler ders bıraktı

Doğa Koleji karıştı, öğretmenler ders bıraktı

Aylardır maaş alamayan Doğa Koleji öğretmenleri derslere girmeme kararı aldı. İstanbul ve Ankara'daki birçok kampüste dersleri boykot eden öğretmenler tüm alacakları ödenene kadar derslere girmeyeceklerini açıkladı. Öğretmenlere velilerden de destek geldi. 

Doğa Koleji karıştı, öğretmenler ders bıraktı
16px
24px
04.12.2019 11:37
ABONE OLgoogle

Yaklaşık bir yıldır ekonomik sıkıntılar içinde olan ve satılması planlanan Doğa Koleji’nde aylardır maaş alamayan öğretmenler ders boykotu yapmaya başladı. İstanbul ve Ankara’daki birçok kampüste derse girmeyen öğretmenler tüm alacaklarının ödenmesini talep ediyor.

Okul yönetiminin yaşananlara sessiz kalmasına öfkelenen ve çocuklarının aldığı eğitimden endişe eden öğrenci velileri de öğretmenlerin boykotuna destek verdi.  Doğa Koleji'ndeki kriz sürüyor! Öğretmenler eylemde

3 aydır maaş alamayan öğretmenler ücretleri yatana kadar ders bırakma eylemi yapma kararı aldı.

‘BİR POĞAÇA ALMAK İÇİN KREDİ KARTI VERİYORUZ’

Okulun Topkapı kampüsünde ders bırakma eylemine katılan öğretmenlerden biri süreci ve yaşadıkları zorlukları şu sözlerle dile getirdi:

Bu sabah işe okula gelen öğretmenlerimizden biri bir tane poğaça alacak, kredi kartını acaba içinde para var mı diye tereddütle uzatıyor.

Bu duruma geldik artık. İşimiz zor. Yaz döneminde yatmayan maaşlarımız peyderpey ödendi. Şu an 3 aydır maaş alamıyoruz. Ücretimizi yatırsınlar biz derse girmeye hazırız. Ücretlerimiz yattığı anda derse gireriz.”

“BU ÖĞRETMENLERE YAZIK DEĞİL Mİ?”

İki çocuğu Doğa Koleji Acıbadem Kampüsü'nde okuyan velilerden Yeşim Kızıltaş, büyük oğlunun 9 yıldır, küçük oğlunun ise 6 yıldır bu okulda gittiğini söyledi.

Kızıltaş yaşadıklarını şöyle anlattı;

Geçen yıl Mart ayından beri öğretmenler maaş sorunu yaşamaya başladı. Ancak çoğu velinin bundan haberi olmadı. Ve yatırdıkları zamanda parça parça yatırmışlar. Eylül ayında Genel Koordinatörlüğe gittik. Nurhan Sütlaç ve Nazlı Hanımla görüştük.

Kendileri bize 1 aylık gecikme yaşandığını ve sorunun düzeleceğini söylediler. Biraz zaman geçip sorunun devam ettiğini öğrenince tekrar Genel Müdür Yardımcısıyla görüştük ve ‘Sabredin biraz' denildi. Sonra biz öğrendik ki 1 aylık gecikme olmuş 3 aylık gecikme. Doğa Koleji’nde kriz büyüyor! Öğretmenlerden sonra veliler de eylemde

Bu insanlar ev geçindiriyor, kira ödüyor, çocuk büyütüyor. Yazık değil mi? Bugün Gaziosmanpaşa ve bazı kampüslerde öğretmenler derse girmemiş ve Doğa Koleji büyük bir grup. Bu kadar öğrenci ne olacak? Bu öğretmenlere yazık değil mi? Bu kurumda ne oluyor? Birçok veli paraları peşin ödedi. Paraları alsak istesek başka yere versek bu kadar öğrenciyi kim kabul edecek?

ANKARA’DA DA BOYKOT VAR

Ankara Çukurambar kampüsünde çalışan öğretmenlerin tamamı, üç aydır maaşlarını alamadıklarını öne sürerek sabah saatlerinde derse girmedi. İlkokul, ortaokul ve lise kademelerinde eğitim gören yüzlerce öğrenci, öğretmenlerinin ders girmemesi üzerine durumu ailelerine bildirdi. Bunun üzerine çok sayıda veli, okula gelerek duruma tepki gösterdi. Veliler daha sonra, çocuklarını alarak okuldan ayrıldı.

‘ÖĞRETMENLERİN BU DURUMA SOKULMASI ÇOK ÜZÜCÜ’

Velilerden Funda Aktan, yaşanan duruma tepki göstererek, “Ödemelerimizi yaptık, karşılığında çocuklarımızın iyi bir eğitim almasını istiyoruz. Şu anda bize hiçbir açıklama yapılmadan, dersler yapılmıyor” dedi.

Bir diğer öğrenci velisi Özlem Gündüz ise, “Taksitlerimizi ödediğimiz halde öğretmenlerin bu duruma sokulması çok üzücü” diye konuştu. Öğrencilerde, öğretmenleri adına üzüldüklerini kaydetti.

BOYKOT KARARININ ARDINDAN OKUL YÖNETİMİNDEN AÇIKLAMA

Sosyal medya üzerinden örgütlenen öğretmenlerin boykot kararı almasının ardından okul yönetimi de personele yönelik bir açıklama yayınladı. Genel Müdür Ali Rıza Lüle imzasıyla personele gönderilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

*Değerli Çalışma Arkadaşlarımız, Eğitim sektörünün Türkiye'deki lider kuruluşu olarak, son dönemde yaşadığımız bir dizi sorun hepinizin malumudur.  Tüm bu sıkıntılara rağmen, eğitim ve öğretim faaliyetlerimizi büyük bir sorumluluk ve özveriyle aksatmadan yerine getirdik. Şunu rahatlıkla ifade edebiliriz ki gösterilen bu fedakârlık takdire şayandır.

*Kurumumuzun bu sancılı süreçten çıkması adına yapılan görüşmelerde sona gelinmiştir. Kısa süre içinde bu görüşmeler sonuçlanacak ve resmi açıklama yapılacaktır. Anlayışınızdan dolayı kurumumuz adına hepinize teşekkür ediyoruz.

*Bu yeni başlangıç, bizlere heyecan ve güç verecek; Doğa Koleji sektörünün lideri olarak, sorumlulukları dahilinde yeniliklerin ve akademik başarıların ilk adresi olmaya devam edecektir.

Derse girmeme kararı alan öğretmenlere veliler de destek oldu

‘SİZE NASIL BİR BELGE LAZIM SAYIN BAKAN?’

Doğa Koleji’nde yaşanan sıkıntılar TBMM Gündemi’ne de taşınmış, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk iddialara “Eğitim personellerinin maaşlarını alamadıkları hakkında Bakanlığımıza ulaşan bir belge bulunmamaktadır.” yanıtını vermişti

Selçuk’a yanıt veren Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi Ali Mahir Başarır, konuyla ilgili TBMM’ye sunduğu soru önergesini paylaşarak “Size nasıl bir belge lazım Sayın Bakan!” diye sormuştu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde