Doç. Dr. RÜŞVET

Doç. Dr. RÜŞVET

Hasarlı binalara rüşvet karşılığı “sağlam” raporu veren üniversite hocası, öğrencilerine de rüşvet karşılığı not vermiş.

Doç. Dr. RÜŞVET
16px
24px
23.07.2013 08:43
ABONE OLgoogle

Hasarlı binalara rüşvet karşılığı “sağlam” raporu veren üniversite hocası, öğrencilerine de rüşvet karşılığı not vermiş. Hocanın 1000-1500 TL arasında değişen tarifesinde buzdolabı bile var. 

Huylu huyundan vazgeçmez...

 17 Ağustos depreminden sonra hasarlı binalara rüşvet karşılığı sağlam raporu verdiği iddiasıyla tutuklanan Doç. Dr. Mansur S. rüşvet çarkına öğrencilerini de katmış. Sakarya Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Mansur S.’nin zayıf alan öğrencilerine uyguladığı tarife ise 1000 ila 1500 TL arasında değişiyor.

BABANI SIKIŞTIR ÖYLE GEL

‘Uygun fiyat’a kırık not yükselten hocanın öğrencileriyle yaptığı rüşvet pazarlığı teknik takibe takıldı. Hakkında soruşturma açılan hocayla 3’üncü sınıf öğrencisi T.T. arasında geçen diyalog çok çarpıcı. Notunun AA (en yüksek puanlama) olarak düzeltilmesini isteyen T.T.’ye hocası Mansur S.’nin verdiği cevap şöyle: Sorun değil. Ama babana baskı yapman lazım. Bu konuşmaların ardından T.T.’nin inceleme altına alınan notlarında oynama olduğu tespit edildi.

KESİLEN CEZA: BUZDOLABI

 Mansur S.’nin rüşvet tarifesinde paradan başka şeyler de geçiyor. Yapı denetmeni olarak çalışan Ö.B., Mansur S. ile tanıdığı iki öğrenci için pazarlık yapmış. Sınava girmeyen 3’üncü sınıf öğrencileri Ö.S. ile M.Ö. için işletilen ceza buzdolabı. Ö.B.’nin üniversite yerine eve gönderdiği buzdolabı da soruşturmada bir rüşvet kanıtı olarak yer alıyor.

TEZ FİYATI EL YAKIYOR

 Mansur S.’nin bir öğrenciyle de tez pazarlığı yaptığı ortaya çıktı. S.A. isimli öğrencinin yüksek lisans için tez hazırlaması karşılığında 1200 TL üzerinden pazarlık yaptıkları kayıt altına alındı. Mansur S.’nin, takibe takılan konuşmasında öğrencisine “Parayı vermezsen kalırsın” dediği saptandı. Rüşvet çarkının ortaya çıkmasının ardından İnşaat Fakültesi öğrencisi T.T ile yüksek lisans için rüşvet veren S.A. tutuklandı.

NE VEREYİM HOCAMA

T.T: Hocam nasılsınız? Sınavım çok kötü geçti.
 M.S: Notlarının ne olması lazım?
 T.T: AA olması lazım hocam.
 M.S: Sorun değil. Ama babana baskı yapman lazım.
 T.T: Tamam hocam. Babama söylerim ben. Baskı yaparım.
 M.S: Tamamdır.

MAKAMINIZA MI GETİREYİM?

 Ö.B: Hocam nasılsınız?
 M.S: Tesekkürler. Bir sorun mu var?
 Ö.B: Yok hocam. Benim iki öğrenci tanıdığım var. Dersleri kötüymüş.
M.S: Neden?
 Ö.B: Hocam bunlar sınava girmemiş. Bir ceza yazalım.
 M.S: Cezalarını keselim ama onlara söyleme.
 Ö.B: Tamam hocam. Senin muhatabın benim.
 M.S: Bakarız. Bana buzdolabı lazım.
 Ö.B: Sorun değil hocam. Makamınıza mı getireyim?
 M.S: Evet.

MANŞETTEN DUYURMUŞTUK 

Sakarya polisi 17 Ağustos depreminde hasas gören binaları “makyajlayarak” satan bir şebekeyi çökertmişti. Yapılan operasyon sonucu 41 kişi gözaltına alınmıştı. Aralarında Sakarya Üniversitesi İnşaat Fakültesi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mansur S.’nin de bulunduğu 25 kişi tutuklanmıstı. AKŞAM olayı 8 Mayıs’ta “Deprem değil hoca öldürür” başlığıyla manşete taşımıştı.

Devrim Tosunoğlu/Akşam

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde