Diyarbakır'da tarihi buluşma

Diyarbakır'da tarihi buluşma

Başbakan Erdoğan, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Barzani ve Kürt sanatçı Şivan Perver ve İbrahim Tatlıses Diyarbakır'da.

Diyarbakır'da tarihi buluşma
16px
24px
16.11.2013 14:07
ABONE OLgoogle

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, özel uçak "ANA" ile saat 11.30'da Diyarbakır'a geldi.

Başbakan Erdoğan'ıDiyarbakır Havaalimanında İçişleri Bakanı Muammer Güler, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana, BDP milletvekilleri Sırrı Sakık, Altan Tan, Esat Canan ile İl Emniyet Müdürü Recep Güven ve öteki yetkililer karşıladı.

Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Beşir Atalay, Bekir Bozdağ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da Diyarbakır'a geldi.

Vatandaşlar Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'a puşi hediye etti. Emine Erdoğan hediye edilen puşiyi boynuna taktı. Başbakana ayrıca Yeni Diyarbakırspor forması da hediye edildi.

İlk ziyaret belediyeye

 Başbakan Erdoğan, Baydemir'i makamında ziyaret etti. Baydemir, Erdoğan'ı kapıda karşıladı. Erdoğan'ın belediyeye gelişi sırasında bazı vatandaşlar kendisine sevgi gösterisinde bulundu.Erdoğan'a ziyarette eşi Emine Erdoğan, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Beşir Atalay, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker de eşlik etti.

Erdoğan'ı bina girişinde, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk, Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana, BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, Hakkari Milletvekili Esat Canan ve Diyarbakır Milletvekili Altan Tan ile Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş karşıladı. Zana'nın yerel kıyafetler giydiği ziyarette, Emine Erdoğan da hediye edilen poşuyu omuzunda taşıdı.

Başbakan Erdoğan'ın yaklaşık yarım saat süren ziyaretini, 100'ü aşkın yerli ve yabancı basın mensubu takip etti.

Görüşmenin ardından açıklama yapan Osman Baydemir, “Son derece verimli ve hoş, aynı zamanda esprili bir sohbetimiz oldu. Diyarbakırımız açından önemli bir görüşme olduğunu düşünüyorum. Umut ediyorum ki bu buluşma hepimizin acil ihtiyaç duyduğu nihai bir barışa kalıcı bir katkı sunmuş olur” dedi.

Erdoğan, Barzani, Perwer ve Tatlıses, Valilikte buluştu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'daki temasları kapsamında Valiliği ziyaret etti. Başbakan Erdoğan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaretinin ardından otobüs ile vatandaşları selamlayarak Valiliğe geldi.

 Erdoğan'a ziyarette eşi Emine Erdoğan, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Beşir Atalay, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker de eşlik etti. Erdoğan'ı Valilik girişinde, Vali Mustafa Cahit Kıraç ile Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu karşıladı.

Başbakan Erdoğan'ın ardından Kürt yönetimi Başkanı Mesut Barzani de Valiliğe geldi. Barzani'yi Valilik girişinde Vali Kıraç karşıladı. Daha sonra sanatçı Şivan Perwer ve ardından sanatçı İbrahim Tatlıses de Valiliğe geldi. Valilik önünde bekleyen gazeteciler Perwer ve Tatlıses'e yoğun ilgi gösterdiler.

 Perwer, gazetecilerin, "Heyecanlı mısınız?" sorusu üzerine, "Gayet normalim. Barış için hizmet etmeye her zaman hazırım" dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde