Diyarbakır'a sivil havaalanı yapılacak

Diyarbakır'a sivil havaalanı yapılacak

Başbakan Erdoğan, İstanbul, İzmir ve Diyarbakır projelerini açıkladı.

Diyarbakır'a sivil havaalanı yapılacak
16px
24px
01.06.2011 14:52
ABONE OLgoogle

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, "Diyarbakır için ilk projemiz, Suriçi yenileme projesi. 5 kilometre uzunluğundaki Diyarbakır'ın tarihi surları iki yerden yıkılmış durumda. Bu iki yerde onarım yapacak, Suriçi'ne, o eski zamanlarda olduğu gibi bugün de yine kapılardan girilmesini sağlayacağız. Suriçi'ndeki 500 civarında sivil mimari örneği yapıyı aslına uygun şekilde yeniden inşa edeceğiz. Suriçi'ni, burada yaşayan hiç kimseyi mağdur etmeden, kimsenin hakkına halel getirmeden, çirkin yapılaşmadan ve çirkin görüntüden kurtarıyoruz" dedi.

Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Türkiye Hazır Hedef 2023" proje tanıtım toplantısında, İstanbul, İzmir ve Diyarbakır projelerini açıkladı.

Türkiye için hizmet, eser ürettiklerini ve aynı şekilde yollarına devam ettiklerini ifade eden Erdoğan, bugüne kadar açıkladıkları ve bugün açıklayacakları projelerin yerel projeler olmadığını, başta "Kanal İstanbul" olmak üzere, belirledikleri her projenin, öncelikle bulundukları şehre katkı sağlayacak, ama genel anlamda tüm Türkiye'ye fayda sağlayan projeler olacağını kaydetti.

Recep Tayyip Erdoğan, "Kazanan, sadece İstanbul, Ankara, İzmir, Diyarbakır değil, bölgedeki tüm iller olacak, tüm Türkiye olacaktır. İstihdam, bütün projelerimizin odak noktasını oluşturuyor. 12 Haziran seçimleri sonrasında başlatacağımız tüm bu projelerle, yüz binlerce kişiye iş imkanı sağlamayı hedefliyoruz. Projelerin inşası sırasında çalışanlara ek olarak, projeler tamamlandığında da on binlerce, yüz binlerce kişi iş ve ekmek imkanına kavuşmuş olacak. GAP, DAP, KOP gibi projeleri de eklediğimizde, önümüzdeki dönemde Tü rkiye'de işsizliğin çok büyük oranda düşeceğine biz artık kesin göz üyle bakıyoruz. İstihdamla birlikte, yüzlerce sektör bu projelerden istifade edecek, ticarette, sanayide, ihracatta, turizmde kayda değer bir canlanma yaşanacak" dedi.

Diyarbakır'ın çehresini değiştireceğini ifade ettiği projeleri açıklayan Erdoğan, bu toplantının hemen ardından Diyarbakır'a gidecek ve orada partisince düzenlenen mitingi gerçekleştireceklerini söyledi.

Erdoğan, tüm Güneydoğu ve Doğu Anadolu illerinde olduğu gibi, Diyarbakır'da da terör örgütü ve onun uzantıları başta olmak üzere çeşitli kesimler tarafından, yatırımlarının engellenmek istendiğini ifade eden Erdoğan, "Terör örgütü ve ona sırtını dayayan BDP, adeta bölgeye yatır ım gelmemesi, okul, hastane gelmemesi, yol yapılmaması için yoğun bir gayret içindeler. Biz bu engellemelere rağmen, demokrasi-güvenlik dengesini sarsmadan, sabırla, kararlılıkla, bölgeye yatırım yapmaya, bölgenin sorunlarını çözmek için samimiyetle çaba harcamaya devam ediyoruz. Çünkü biz tüm insanımızı seviyoruz. Ayırt etmeksizin seviyoruz. 780 bin metrekarelik vatan toprağı hepimizin ayrım olmayacak" dedi.

Başbakan Erdoğan, Diyarbakır için hazırladıkları projelerin esasında Diyarbakır'ı, tarihteki o önemli konumuna yeniden yükseltecek projeler olduğunu, tarihiyle, kültürüyle, eşsiz medeniyet birikimiyle sadece Türkiye'nin değil, dünyanın en önemli şehirlerinden biri olan Diyarbakır'ın, bu projelerle farklı bir çehreye kavuşacağını ve farklı bir sürece gireceğini kaydetti.

Diyarbakır'a önemli ölçüde istihdam sağlayacak bu projeleri tamamladıklarında Diyarbakır'ı uluslararası bir turizm destinasyonu haline getirmiş olacaklarını ifade eden Erdoğan, projelere ilişkin şu bilgileri verdi.

"Diyarbakır için ilk projemiz, Suriçi yenileme projesi. 5 kilometre uzunluğundaki Diyarbakır'ın tarihi surları iki yerden yıkılmış durumda. Bu iki yerde onarım yapacak, Suriçi'ne, o eski zamanlarda olduğu gibi bugün de yine kapılardan girilmesini sağlayacağız. Suriçi'ndeki 500 civarında sivil mimari örneği yapıyı aslına uygun şekilde yeniden inşa edeceğiz.

Suriçi'ni, burada yaşayan hiç kimseyi mağdur etmeden, kimsenin hakkına halel getirmeden, çirkin yapılaşmadan ve çirkin görüntüden kurtarıyoruz. Yeni çehresiyle Suriçi, tarihi eserlerin görünür hale geldiği, tarihin gelecekle kucaklaştığı, dünyadan birçok insanın görmek için can atacağı bir manzaraya kavuşacak. Bu projeyle, Diyarbakır'da çok büyük bir kentsel dönüşüm gerçekleştiriyoruz. TOKİ, bu kentsel dönüşüm için kolları sıvadı ve ilk planda, sur içinde, Hazreti Süleyman Camii ve çevresini de kapsayan, yoğun gecekondulaşmanın olduğu bölgede, hak sahipleriyle görüşmeleri başlattı.

1272 yeni konut yapılarak, hiç kimsenin hakkı gaspedilmeden, bu sürecin tamamlanması için çalışmalarımız devam ediyor."

HAVAALANI PROJESİ

Başbakan Erdoğan, Diyarbakır için ikinci projelerinin de Diyarbakır Havaalanı Projesi olduğunu belirterek, "Askeri ve Sivil havaalanını birbirinden ayırıyoruz. Yeni ve modern bir terminal binası ile Diyarbakır'a yaraşan sivil bir havaalanını Diyarbakır'a kazandırıyoruz" dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde