Diyarbakır'a 120 Milyon Euroluk yatırım

Diyarbakır'a 120 Milyon Euroluk yatırım

Türkiye’nin en büyük alışveriş platformu Multi Turkey’in ülke genelindeki 15’inci alışveriş merkezi Forum Diyarbakır, kapılarını açıyor.

Diyarbakır'a 120 Milyon Euroluk yatırım
16px
24px
05.05.2015 10:02
ABONE OLgoogle
Multi Turkey, ülke genelindeki 15’inci alışveriş merkezini Diyarbakır’da açıyor. Bölgede bugüne kadar önemli yatırımlara imza atan Altındağ Gayrimenkul Yatırım Geliştirme İnşaat şirketinin yüzde 50 ortaklığıyla hayata geçen Forum Diyarbakır için toplam 120 milyon euro yatırım yapıldı.

Forum Diyarbakır, şehirde 1.500 kişilik istihdam yaratacak. 54 bin metrekare kiralanabilir alan üzerinde 135 yerli ve yabancı seçkin markayla hizmet verecek olan Forum Diyarbakır, 27 Mayıs’ta kapılarını açacak.

Multi Turkey: Türkiye’nin en büyük alışveriş platformu…

İnşa ettiği 870.000 metrekarelik toplam kiralanabilir alanla Türkiye’de sektör lideri olan Multi Turkey, 2014 yılında 160 milyon ziyaretçi ağırladı ve 4,5 milyar TL ciro elde etti. 2004 yılından bu yana ülke genelinde 4 milyar euro yatırım gerçekleştiren Multi Turkey, yüzde 12’lik pazar payıyla Türkiye’nin en büyük alışveriş platformu olma özelliği taşıyor.

Forum Diyarbakır kentin kalkınmasına destek verecek

Forum Diyarbakır’ın açılışı nedeniyle düzenlenen basın toplantısında konuşan Multi Turkey Yönetim Kurulu Üyesi Hulusi Belgü, “Türkiye ekonomisi büyüdükçe alışveriş ve perakende sektörü de büyüyor. Anadolu’da da alışveriş merkezlerine talep artıyor. Anadolu’daki beklenti ve ihtiyaçları yakından takip ve analiz ediyoruz. Multi Turkey olarak, Anadolu’ya iyi projeler götürebilmek, bölgenin kalkınmasına destek olmak istiyoruz. Bu anlayışın en yeni ürünü olan Forum Diyarbakır, hem kent için cazibe merkezi olacak hem de yaratacağı ekonomik değer ve istihdamla kenti kalkınmasına destek verecek. Yaklaşık 1.500 kişiye istihdam imkanı yaratacağımız Forum Diyarbakır, aileleriyle birlikte düşündüğümüz zaman 10 bine yakın kişinin yaşamına olumlu katkı yapacak” dedi.



Türkiye perakende ve alışveriş sektörü istikrarlı büyüyor

Organize perakende ve alışveriş merkezi sektörünün Türkiye ekonomisi içinde lokomotif özellik taşıdığını belirten Hulusi Belgü, sözlerine şöyle devam etti: “2014 yılsonu itibarıyla baktığımızda; yüzbinlerce kişiye istihdam sağlayan, 45 milyar dolarlık yatırım yapılmış, 70 milyar TL’lik ciroya ulaşan dev bir sektörle karşı karşıyayız. Bugün Türkiye’de 57 ilde 344 alışveriş merkezi hizmet veriyor. Toplam kiralanabilir alan ise 9,8 milyon m2 büyüklüğünde… Kişi başına 126 m2 kiralanabilir alan düşüyor. Avrupa’da 1.000 kişiye düşen ortalama kiralanabilir alan değerleri 250 m2’ye ulaşmış durumda. Bu rakamlar da henüz alacak çok yolumuz olduğunu gösteriyor. Sektörümüz gerek büyüme gerekse yabancı sermaye, ciro, ziyaretçi sayıları ve istihdam oranlarına bakıldığında istikrarlı bir büyüme sergiliyor. Organize perakende sektörünün 2015 yılsonunda yüzde 9 büyüyeceği ve 120 milyar dolara ciroya ulaşacağı öngörülüyor.”

Forum Diyarbakır, 54 bin metrekare kiralanabilir alan üzerinde, hipermarket, yapı market, sinema kompleksi, restoranlar, kafeler, yerli-yabancı markalardan oluşan 135 mağazayla Diyarbakırlılara ve çevredeki illere hizmet verecek. Forum Diyarbakır’da, aralarında Koçtaş, Media Markt, Tommy Hilfiger, Simit Sarayı, Kahve Dünyası, Roman, Paul&Shark, Vakko ve W gibi Forum Alışveriş Merkezlerinde ilk kez tüketiciyle buluşacak markalar da yer alacak. Multi Turkey Yönetim Kurulu Üyesi Belgü, “Sahip olduğumuz uluslararası deneyim, bugüne kadar hayata geçirdiğimiz projelerdeki başarılı performansımız, kiralama süreçlerindeki kurumsal yaklaşımımız, yerli ve yabancı markalara güven verdi. Diyarbakır’a duyduğumuz inanç sanıyorum onları da cesaretlendirdi ki, bugün yerli-yabancı markalardan oluşan seçkin bir karmayla misafirlerimizin karşısına çıkıyoruz” diye konuştu.

Altındağ: “Projelerimize Forum Diyarbakır’ı eklemiş olmaktan dolayı gururluyuz”

Forum Diyarbakır projesine Multi Turkey ile birlikte imza atan Altındağ Gayrimenkul Yatırım Geliştirme İnşaat Şirketi Genel Müdürü Selahattin Altındağ da şunları söyledi: “İnşaat ve turizm sektöründe imza attığımız sayısız projelere Forum Diyarbakır ile bir yenisini eklemekten dolayı gururluyuz. Bu projede Multi gibi uluslararası deneyime sahip ve sektör lideri bir kuruluşla birlikte çalışmaktan ayrıca mutluluk duyuyoruz. Koşullar ne olursa olsun sürekli katma değer üretmeye, planlı yatırımlarla günden güne büyümeye ve ileride daha büyük projelere imza atmaya devam edeceğiz.”

Forum Diyarbakır, diğer Forum alışveriş merkezlerimizde olduğu gibi şehrin dokusuna uyumlu mimari detaylar taşıyor. Üç katlı yapının, geleneksel kent duvarlarını simgeleyen bazalt taşlarından oluşan cephesi, iç avlusu ve kemerleri ile şehrin ikonik simgelerinden biri olması bekleniyor. Çevresinde geliştirilen yollarla rahat ve kolay ulaşılabilir bir konuma sahip bulunan Forum Diyarbakır, yaklaşık 1.500 kapasiteli otoparkıyla ziyaretçilerin hizmetinde olacak.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde