Diyarbakır'a 10 bin kişilik tekstil kent

Diyarbakır'a 10 bin kişilik tekstil kent

70 firmanın faaliyet göstereceği bin 400 dönümlük ihtisas bölgesinde, 10 bin kişiye istihdam sağlanacak

Diyarbakır'a 10 bin kişilik tekstil kent
16px
24px
03.07.2014 11:16
ABONE OLgoogle
Güneydoğu Tekstil Sanayi ve İş Adamları Derneği, Diyarbakır'a dev bir tekstil kent kuruyor. 70 firmanın faaliyet göstereceği bin 400 dönümlük ihtisas bölgesinde, 10 bin kişiye istihdam sağlanacak

Güneydoğu Tekstil Sanayi ve İş Adamları Derneği (GÜNTİAD), Diyarbakır'a 10 bin kişilik istihdamın yaratılacağı dev bir tekstil kent kuruyor. Bin 400 dönümlük arazi üzerinde yer alacak olan konfeksiyon ihtisas bölgesinde, 70 firma faaliyet gösterecek.

GÜNTİAD Başkanı İhsan Oğurlu, arazinin bu yıl içinde firmalara tahsis edilmesini planladıklarını, bu konuda bakanlıklarla görüşmelerin sürdüğünü söyledi. İstanbul, Kahramanmaraş, Gaziantep gibi tekstil ağırlıklı illerden yoğun talep aldıklarını belirten Oğurlu, "Burada sadece konfeksiyon üretimi yapacağız. Yan sanayi olmayacak. Özellikle İstanbul gibi büyük şehirlerde tekstil üretimi sıkıntılı bir sürece girdi. Eleman sıkıntısı yaşanıyor. Diyarbakır, 10 bin kişilik istihdam yaratarak buna çözüm olacak" diye konuştu.

Bölgeden Ortadoğu'ya da önemli miktarda ihracat yapılacağının altını çizen Oğurlu, üretimde ihtisaslaşmaya yönelik iyi bir örnek teşkil edeceklerini söyledi. Bölgede yatırım yapacak firmalar arasında İskur, Ünteks, Sabra, Deba, Soylu, Roza Tekstil gibi markalar yer alıyor. Oğurlu, Güneydoğu'daki birçok firmanın dünyaca ünlü markalara üretim yaptığını kaydetti.

İhsan Oğurlu, İstanbul, İzmir gibi büyük şehirlerde kalifiye eleman sıkıntısının arttığını söyledi. Diyarbakır'daki ihtisas bölgesinde eleman sıkıntısının aşılacağını kaydeden Oğurlu, "10 bin kişilik dev bir kent kuracağız" dedi.
Özge Yavuz/Sabah
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde