Diyanet 5 yıldızlı tatil köyü kuracak

Diyanet 5 yıldızlı tatil köyü kuracak

Maliye Bakanı Şimşek, Yalova’da Hazine’ye ait denize sıfır arazinin Diyanet’e devri için Başbakanlık’a yazı yazdı.

Diyanet 5 yıldızlı tatil köyü kuracak
16px
24px
02.03.2015 08:09
ABONE OLgoogle
Maliye Bakanı Şimşek, Yalova’da Hazine’ye ait denize sıfır arazinin Diyanet’e devri için Başbakanlık’a yazı yazdı. Onay çıkarsa arazinin üzerinde tatil köyü yükselecek!..

PROF. Meh­met Gör­me­z’­in lüks ma­kam ara­cıy­la gün­ler­ce ko­nu­şu­lan Di­ya­ne­t İşleri Başkanlığı’na, Ha­zi­ne­’den jest gel­di. Ma­li­ye Ba­ka­nı Meh­met Şim­şek, ge­çen ocak ayın­da Baş­ba­kan­lı­k’­a gön­der­di­ği bir ya­zı ile Ya­lo­va­’nın en de­ğer­li böl­ge­sin­de bu­lu­nan 40 bin met­re­ka­re­lik de­ni­ze sı­fır tu­rizm ara­zi­si­nin “Di­ni Yük­sek İh­ti­sas Eği­tim Te­si­si­’’ adı al­tın­da Di­ya­net İş­le­ri Baş­kan­lı­ğı­’na dev­re­dil­me­si­ni is­te­di.

YAZIDA “EĞİ­TİM TESİSİ” DE­NİL­Dİ AMA…

SÖZ­CÜ, Ha­zi­ne­’ye ait ara­zi­le­rin bir baş­ka ku­ru­ma tah­si­si için Baş­ba­kan­lı­k’­tan onay alın­ma­sı­nı ön­gö­ren 2012/15 sa­yı­lı ge­nel­ge çer­çe­ve­sin­de gön­de­ri­len ya­zı­ya ulaş­tı. Ya­zı­da, Ba­kan Şim­şek şu ta­lep­te bu­lun­du: “Ya­lo­va İli, Çift­lik­köy İl­çe­si, Mer­kez Ma­hal­le­si­’n­de bu­lu­nan, mül­ki­ye­ti Ha­zi­ne­’ye ait 3318 par­sel nu­ma­ra­lı ve 69 bin 323 met­re­ka­re yü­zöl­çüm­lü ta­şın­ma­zın, imar pla­nın­da ‘tu­rizm ala­nı­’ ola­rak ay­rı­lan 39 bin 600 met­re­ka­re­lik kıs­mı­nın, ama­cı­na uy­gun plan ta­di­la­tı ya­pıl­mak şar­tıy­la, ‘Di­ni Yük­sek İh­ti­sas Eği­tim Mer­ke­zi­’ ya­pıl­mak üze­re Di­ya­net İş­le­ri Baş­kan­lı­ğı­’na tah­si­si­ne izin ve­ril­me­si­ni arz ede­rim.’’

DE­ĞE­Rİ 200 MİL­YON Lİ­RA CİVARINDA…

Di­ya­net’in, Baş­ba­kan­lı­k’­ın ona­yıy­la bir­lik­te bu ye­re ‘e­ği­tim te­si­si­’ adı al­tın­da ken­di per­so­ne­li­ne yö­ne­lik ta­til kö­yü ku­ra­ca­ğı bil­di­ril­di. Mev­cut ka­mu ku­rum­la­rı ara­sın­da sa­de­ce Di­ya­ne­t’­in te­si­si bu­lun­mu­yor. Baş­kan Meh­met Gör­me­z’­in bu du­ru­ma da­ha ön­ce­le­ri dik­kat çek­ti­ği vur­gu­lan­dı. Di­ya­ne­t’­e tah­si­si için Şim­şe­k’­in ya­zı gön­der­di­ği ara­zi­nin ger­çek de­ğe­ri­nin yak­la­şık 200 mil­yon li­ra ol­du­ğu an­cak Di­ya­ne­t’­e çok da­ha dü­şük be­del­le ve­ri­le­ce­ği öne sü­rül­dü. Di­ya­net, ko­nuy­la il­gi­li so­ru­la­rı­mı­za ce­vap ver­me­di.
Ali Ekber Ertürk/Sözcü
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde