Dışişlerinden uçak açıklaması

Dışişlerinden uçak açıklaması

Suriye'ye giderken Erzurum Havalimanı'na indirilen Ermenistan'a ait uçakla ilgili Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Ermenistan uçağında insani yardım malzemesi dışında herhangi bir şey tespit edilmedi" dedi.

Dışişlerinden uçak açıklaması
16px
24px
15.10.2012 15:02
ABONE OLgoogle

Suriye'ye giden Ermenistan uçağı, güvenlik gerekçesiyle Erzurum Havalimanı'na indirildi. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Erzurum'a teknik iniş yapan Ermenistan uçağında insani yardım malzemesi dışında herhangi bir şey tespit edilmediğini ve incelemeler tamamlandıktan sonra uçağın yoluna devam edeceğini bildirdi.
 
Ermenistan'dan Suriye'ye giden bir uçağın, güvenlik ve kontrol gerekçesiyle Erzurum Havalimanı'na inmesi istendi. Havalimanındaki bir binanın önüne çekilen uçakta arama yapıldı. Arama sırasında uçağın etrafında itfaiye araçlarının beklediği görüldü. Bu arada, gazetecilerin havalimanına girişine izin verilmiyor. Geçtiğimiz hafta da Rusya uçağı Ankara'ya jetler eşliğinde indirilmiş ve yükü aranmıştı.
 
Davutoğlu: Uçakta insani yardım malzemesi var
 
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Erzurum'a teknik iniş yapan Ermenistan uçağında insani yardım malzemesi dışında herhangi bir şey tespit edilmediğini ve incelemeler tamamlandıktan sonra uçağın yoluna devam edeceğini bildirdi.
 
Ekonomik İşbirliği Teşkilatı'nın (ECO) Bakanlar Toplantısı için Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de bulunan Davutoğlu, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Ermenistan'ın, 10 Ekim'de Suriye'nin Halep kentine insani yardım malzemesi götürmek üzere uçuş izni talep ettiğini, Türkiye'nin de uluslararası hukuk kuralları çerçevesinde teknik iniş şartıyla uçuşa izin verdiğini söyledi.
 
Yapılan uygulamanın hukuk kuralları çerçevesinde ve rutin olduğunu kaydeden Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Uçakta şimdilik insani yardım malzemesi dışında herhangi bir şey tespit edilmedi. İkinci incelemeden sonra uçak yoluna devam edecek. Türkiye bundan sonra da Suriye'ye gönderilecek insani yardımlara hiçbir engel çıkarmayacaktır. Fakat içeriği belli olmayan kargolarda da aynı tutumu sergileyecektir."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde