Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Kudüs oylaması için ABD'ye gidiyor

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Kudüs oylaması için ABD'ye gidiyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Birleşmiş Milletler'deki Kudüs oylaması için ABD'ye gidiyor. Kudüs oturumu, Türkiye ve Yemen'in talebi üzerine gerçekleşecek.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Kudüs oylaması için ABD'ye gidiyor
16px
24px
20.12.2017 09:59
ABONE OLgoogle

Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyan ABD Başkanı Donald Trump'ı bu kararından döndürmeyi amaçlayan ancak Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) ABD vetosuna takılan karar tasarısı, genel kurulda oylanacak.

Çavuşoğlu'nun da bu oylamaya katılmak için bugün ABD'ye gideceği, uçağında Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el Maliki'nin de olacağı öğrenildi.

BM Genel Kurulu Başkanı Miroslav Lajcak'ın sözcüsü Brendan Varma, tasarının İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) dönem başkanı Türkiye ile BM'deki Arap devletleri adına Yemen'in talebiyle gündeme alındığını açıkladı. Perşembe günü 193 üyeli genel kurulun oyuna sunulması beklenen karar tasarısının, BMGK'da ABD'nin vetosuna takılan tasarıyla büyük oranda aynı içeriğe sahip olacağı belirtiliyor. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde