Direksiyona kadın geçti

Direksiyona kadın geçti

Bilkent'te okudu, ABD'de master yaptı, öğretim görevlisi iken işi bırakıp TIR filosunun başına geçti

Direksiyona kadın geçti
16px
24px
08.02.2009 10:58
ABONE OLgoogle

Bilkent Üniversitesinde lisans, University Of California'da yüksek lisans eğitimi aldıktan İstanbul Aydın Üniversitesinde öğretim görevlisi olarak işe başlayan Zerrin Özel, üniversitedeki görevini bırakarak Konya'ya döndü ve tır filosunun başına geçti.

Bilkent Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü'nü 1999'da kazanan Özel, 2003 yılında mezun olduktan sonra aynı yıl Amerika'da master yapmaya başladı. Amerika'da Üniversity Of California'da işletme ve yöneticilik organizasyonu üzerine 2 yıl süren master programını başarıyla tamamlayan Özel, master yaparken öğrendiklerini pratikte uygulamak için bir restoranın işletme yönetiminde görev aldı.

Master eğitiminin ardından Türkiye'ye dönen Özel, İstanbul Aydın Üniversitesinde öğretim görevlisi olarak çalışmaya başladı ve 2 yıl süresince üniversitede İngilizce ve işletme alanlarında ders verdi. Dede mesleği olan nakliyeciliğe çocukluktan beri büyük bir ilgi duyan 28 yaşındaki Özel, babasının da rahatsızlığı üzerine üniversitedeki görevinden ayrılıp, Konya'ya dönerek, aile şirketlerinin başına geçti.

"TIR KULLANMAYI DA ÖĞRENDİ"
İki şirketin de Yönetim Kurulu Başkanı olan Özel, aklında her zaman nakliyecilik şirketinde aktif olarak çalışma isteğinin yattığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Nakliyecilik baba mesleğimiz. Şirkete ait tır filomuz bulunuyor. İnsanlar ilk başta TIR filosunun başında genç bir kızın olmasına şaşırıyorlardı, Ancak zamanla buna alıştılar. Ailemden ve çevremdeki insanlardan 'neden bu kadar eğitim aldıktan sonra bu işi yapıyorsun' diye olumsuz hiçbir tepki almadım. Hatta olumlu tepkiler alıyorum. Araçlarla birlikte sanayiye gidiyorum. 70'in üzerinde personelimiz var. İşçilerin hepsiyle devamlı iletişim halinde olmaya çalışıyorum. Araçların tamiratını birebir takip ediyorum. Her şeyle yakından ilgiliyorum, bu nedenle tır kullanmayı da öğrendim."

Özel, nakliyeciliği çok sevdiğini ifade ederek, "dede mesleği olan nakliyeciliği sürdürmek istiyorum. Kadınların iş dünyasında her alanda olması gerekiyor. Konya Ticaret Odası Meclis üyesi üç bayandan birisiyim. Aynı zamanda TOBB delegesiyim. Dış İlişkiler ve Fuarcılık Komisyonu ve Kadın Girişimciler Kurulu üyesiyim. Aslında ben bütün bu alanlarda Türk kadının neler yapabileceğini göstermek için mücadele ediyorum" dedi.

En büyük şansının babası olduğunu dile getiren Özel, şunları ifade etti: "Konya'da insanlar gerçekten değişime ve gelişime çok açık, ancak birisinin öncülük etmesini bekliyorlar. Konyalı Kadın Girişimciler Kurulu üyesi olarak biz her zaman kadının iş yaşamında yer alması için öncülük etmeye çalışacağız. Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Hüseyin Üzülmez de Konyalı girişimci kadınlar için gerçekten büyük bir şans. Kadının iş hayatındaki potansiyelinin farkında olan bir insan. İş hayatında kadının olmasının o ortamın kalitesini yükselteceğini biliyor ve buna inanıyor."  

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde