Dinç Bilgin’in 400 milyon dolar hesabı

Dinç Bilgin’in 400 milyon dolar hesabı

Dinç Bilgin'in ‘hesap tutarsa’ TMSF’den 400 milyon dolar alacak. Hesabın ayrıntıları şöyle..

Dinç Bilgin’in 400 milyon dolar hesabı
16px
24px
15.03.2010 08:47
ABONE OLgoogle

Bir dönem en ünlü medya patronları arasında yer alan Dinç Bilgin’in, 28 Şubat süreciyle ilgili açıklamaları geçen haftaya damgasını vurdu.

Bu açıklamaların ardından, ‘Dinç Bilgin tekrar medya sektörüne mi dönüyor’ tartışmaları başladı. TMSF ve Bilgin’in çevresinden edinilen bilgiye göre, şu anda zor durumda bulunan Bilgin, ‘hesap tutarsa’ TMSF’den 400 milyon dolar alacak. Ayrıntılar şöyle:

TMSF, Bilgin’den 2009 sonu itibariyle Sabah Grubu’nun satışından elde edilen gelir dışında, 276 milyon dolar tahsilat yaptı. Bu rakama Sabah’tan elde edilen 1.1 milyar dolar eklenince toplam tahsilat 1 milyar 376 milyon dolara yükseliyor. 31 Mart 2007 itibariyle Bilgin’in TMSF’ye 901 milyon dolar borcu var. Borç düşüldükten sonra 475 milyon dolar fazla tahsilat kalıyor. Bunun da 75 milyon doları bazı kamu bankalarına aktarıldı.

Şimdi Bilgin, 400 milyon doları geri istiyor. Bu hesap TMSF tarafından da onaylanırsa, Bilgin yeniden Türkiye’nin en zengin işadamları arasında yer alacak.

Yakın çevresi, Bilgin’in tekrar medyaya dönmek istediğini, ancak bazı grupların kendisini engellemesinden korktuğu için bu düşüncesini sakladığını ifade ettiler.

Hüseyin Özay/Star

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde