Dilek Sabancı'dan şok açıklama: Güler Sabancı destek vermeyince elimizden aldılar

Dilek Sabancı'dan şok açıklama: Güler Sabancı destek vermeyince elimizden aldılar

Rahmetli Sakıp Sabancı’nın kızı Dilek Sabancı, Mar­din Mü­ze­si­’nin el­le­rin­den alın­ma­sına üzüldüğünü söyledi.

Dilek Sabancı'dan şok açıklama: Güler Sabancı destek vermeyince elimizden aldılar
16px
24px
27.08.2015 08:07
ABONE OLgoogle
Perihan Çakıroğlu'nun yazısı

Engelli vatandaşlar için proje geliştirmekte sıkıntı çektiklerini ifade eden Sabancı, “Hayırseverlik için değil reklam için yardım yapılıyor” dedi.

Rah­met­li Sa­kıp Sa­ban­cı­’nın kı­zı Di­lek Sa­ban­cı da için­de bu­lun­du­ğu­muz or­tam­dan te­dir­gin. Şu sı­ra­lar ken­di­si­ni çok üzen 3 ko­nu­dan dert ya­nan Sa­ban­cı, “Si­ya­si or­tam çok ger­gin, te­rör olay­la­rı bit­mek bil­mi­yor. Bu ne­den­le il­gi­len­di­ği­miz ko­nu­lar­da ça­lış­mak çok zor­la­şı­yor. En­gel­li va­tan­daş­lar için pro­je ya­pıp yar­dım top­la­mak­ta zor­la­nı­yo­ruz. Bu­nun ya­nın­da sa­nat ve mü­ze­ci­lik hiz­met­le­ri de
ak­sı­yo­r” di­ye ko­nuş­tu.

Der­nek­ler zor­luk için­de

Ka­dın eko­no­mi ya­zar­la­rıy­la bu­lu­şan Sa­ban­cı, ön­ce­lik­le ça­lış­ma­la­rı­nı yü­rüt­tü­ğü zi­hin­sel en­gel­li va­tan­daş­la­ra des­tek için 1982’ler­de ku­ru­lan ve bu­gün­le­re ge­len “Ö­zel Olim­pi­yat­lar Tür­ki­ye­” de çe­ki­len sı­kın­tı­la­ra dik­kat çe­ken

Sa­ban­cı şöy­le ko­nuş­tu:

“Der­nek ya da va­kıf ola­rak zor­luk­la­rı­mız var. Biz­de ha­yır­se­ver­lik için de­ğil rek­lam için yar­dım ya­pı­lı­yor. Em­pa­ti ya­pan yok. Or­ta ge­lir ve alt grup­lar em­pa­ti du­yup yar­dı­ma ko­şu­yor ama on­lar­da da ye­ter­li pa­ra yok.”   

Di­lek Sa­ban­cı, Ken­nedy Ai­le­si ta­ra­fın­dan AB­D’­de ku­ru­lan Ulus­la­ra­ra­sı Özel Olim­pi­yat­la­r’­ın Tür­ki­ye­’de­ki uzan­tı­sı Özel Olim­pi­yat­lar
ku­ru­lu­şu­nun li­de­ri.

Ma­dal­ya ka­zan­dır­dı

Zi­hin­sel en­gel­li spor­cu­la­ra kat­kı sağ­la­yan ku­ru­luş, ge­çen yıl Los An­ge­le­s’­te­ki ya­rış­ma­lar­da Tür­ki­ye­’nin 4 ma­dal­ya ka­zan­dı­ğı­nı ha­tır­la­tan Sa­ban­cı, ha­ya­tı­nı ne­re­dey­se bu işe ada­mış. Av­ru­pa ve dün­ya olim­pi­yat­la­rı için Tür­ki­ye­’de zi­hin­sel en­gel­li spor­cu ye­tiş­ti­re­rek on­la­rı ya­rış­ma­la­ra gön­de­ri­yor. Bu­gü­ne ka­dar da 15 bin ço­cu­ğa ula­şıl­mış. Şu an­da da ak­tif 8 bin zi­hin­sel en­gel­li spor­cu bu sa­ye­de spor yap­ma im­ka­nı­na ka­vuş­muş.

13 bin en­gel­li he­de­fi

Sa­ban­cı şim­di ha­rıl ha­rıl 14-16 Ekim ta­rih­le­ri ara­sın­da De­niz­li­’de Pa­muk­ka­le Üni­ver­si­te­si Ulu­sal Olim­pi­yat Oyu­nla­rı’­na ha­zır­la­nı­yor. “1000 ki­şi­lik ka­tı­lım bek­li­yo­ruz. Kar­ma fut­bol, bas­ket­bol, vo­ley­bol, at­le­tizm, ma­sa te­ni­si ve yüz­me branş­la­rın­da ya­rış­lar dü­zen­le­ne­cek, spor­cu­la­rı­mız bol sa­yı­da ma­dal­ya ka­za­na­ca­k” di­yen Sa­ban­cı, 13 bin spor­cu­ya ulaş­ma­yı he­def­le­dik­le­ri­ni de söy­le­di.

Di­lek Sa­ban­cı elin­de­ki sem­bol top­la zi­hin­sel özür­lü spor­cu­lar için yap­tı­ğı ça­lış­ma­la­rı an­lat­tı.

Gü­ler Sa­ban­cı des­tek ver­me­yin­ce Mardin Müzesi’ni elimizden aldılar

Sa­ban­cı, Mar­din Mü­ze­si­’nin el­le­rin­den alın­ma­sına üzüldüğünü söyledi. 2006’da ve­ri­len ara­zi üze­rin­de bi­na ve ga­le­ri ku­ra­rak Mar­di­n’­e çok önem­li bir mü­ze­ ka­zan­dır­dık­la­rı­nı be­lir­ten Sa­ban­cı, “Ne ya­zık ki şim­di bu mü­ze boş du­ru­yor. İs­tan­bul AKM is­te­di­ği­miz ko­şul­lar­da ya­pıl­ma­dı­ğı için Gü­ler Sa­ban­cı des­tek ver­me­yin­ce, Mar­din Mü­ze­si’­ni de biz­den al­dı­la­r” de­di. Sa­ban­cı şöy­le ko­nuş­tu: “1-1.5 mil­yon li­ra ver­me­ye ha­zır­dık. Dev­let­ten tek ku­ruş is­te­me­dik. Ora­nın iş­let­me­si­ni bi­ze ver­se­ler­di çok önem­li ser­gi­le­ri ge­ti­re­cek­tik. Ama eli­ni­ze sağ­lık bi­le de­me­di­ler.”

Bugün
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde