Dilek Hanif, olay kıyafetlerle ilgili THY'yi adres gösterdi

Dilek Hanif, olay kıyafetlerle ilgili THY'yi adres gösterdi

Dilek Hanif, THY'nin sosyal medyada eleştiri bombardımanına uğrayan kıyafetlerle ilgili THY'yi adres gösterdi

Dilek Hanif, olay kıyafetlerle ilgili THY'yi adres gösterdi
16px
24px
12.02.2013 15:11
ABONE OLgoogle

Dilek Hanif, THY'nin sosyal medyada eleştiri bombardımanına uğrayan kıyafetleri THY'nin istediğini söyledi. Dilek Hanif, kendisininde bu kıyafetleri beğenmediğini söyleyerek, "Ancak THY benim müşterim. O nasıl kıyafet isterse ben o na göre yaparım. Biz birçok tasarım hazırladı. THY bir de böyle kıyafet istedi. Ben de hazırladım. Zaten THY bu kıyafetleri seçseydi ben de altına imzamı atmayacaktım" dedi.

NTV'den Deniz Tüysüz'ün sorularını yanıtlayan Dilek Hanif, kendisinin profesyonel, THY'nin de müşteri olduğunu belirterek, "Benden talepleri olur, ben de tasarımlar hazırlarım. Çok geniş çaplı bir araştırmayla hazırladık. Bunun altına imzamı koyar, sonra yönetime sunarım. Onlar bunu kabul eder, bunu basın ya da halkla paylaşırız. Bu aşamaların hiçbirini maalesef biz yaşayamadan çalışma basına yansıdı. Sanki o kıyafetler THY için tasarlanmış gibi bir sonuca vardılar. Ben baktığım zaman, resme hak veriyorum." dedi.

 'THY İÇİN UYGUNDUR' DEDİĞİMİZ BİR GÖRSEL DEĞİL

 Alternatifli çalıştıklarını, tek çalışmanın basına yansıyanların olmadığını da belirten Hanif, "Bir tek onu değil, birçok alternatif yapmışım. Dolayısıyla tek bir kıyafet üzerinden, görsel üzerinden böyle bir çıkışı anlayabilmiş değilim. Bir fotoğraf üzerinden bir şeyler söylemek isteyenler söylediler. Onun dışında kepli olan farklı varyasyonlar da var. O tasarım bizim beğenip, 'THY için uygundur' dediğimiz bir görsel değil." açıklamasında bulundu.

 YAPTIĞIM İŞLER BELLİ

 THY'nin, marka kimliğine uygun, ciddi, sürekli ve kalıcı bir tasarımlar istediğine dikkat çeken ünlü modacı, "İki türlü çalışalım, bunların içinden uygun olanı seçelim' gibi bir kanıyla çalışmaya başladık. Eleştiri, tek bir tasarım üzerine, bitmemiş bir çalışma üzerine yapıldı. Dilek Hanif olarak bugüne kadar yaptığım işler belli. Kimleri giydirmişim, tasarımlarım hangi yerlerde satılır, nerelerde, ne işler çıkartırım. Duruşum çok belli, ben bunu anlayamıyorum. Yaptıkları yorumlarla da bana bir eksi getirmiş değiller. Çok fazla yükseldikçe bu tür şeylerle karşılaşıyorsunuz" diye konuştu.

 "RİCA ETTİM, GERİ ÇEKTİLER"

 Yaşananların ardından Türk Hava Yolları genel Müdürü Temel Kotil ile görüştüklerini söyleyen Hanif, "Telefonda konuştuk. Düşürülmüş olduğum durumdan dolayı çok üzgün olduğunu söyledi. Ertesi gün bir toplantı yapıldı, onların onayı olmadan bir açıklama yapmak istemedim. Bu resimleri vermek onların arzusu değildi. 'İşimizi bitiririz daha sonra gerekli yerlerle paylaşırız, böyle bir şeye gerek yok' diye düşünüyorlardı. Ben rica ettim. Halkın tepkisi çok oldu, onun için de geri çektiler" dedi.
 
'YÜZDE YÜZ ART NİYET VAR'

 Birçok alternatif çalıştıklarını, uzun tasarımın olmaması gerektiğini, çünkü hosteslerin özellikle güvenlikleri açısından sağlıksız bir görsel olduğunu toplantıda dile getirdiğini belirten Hanif, "Bir tane de öyle bir şey olsun, onu görelim' dendi, onun üzerine yaptık. Eski resim üstünden iki toplantı geçti. Tamamen farklı versiyonlar çıktı, bir daha bunun konusu bile olmadı. Zaten burada bir art niyet yüzde yüz var." diye konuştu.

 "ALTINA İMZAMI ATMAZDIM"

 Hanif, "Bu kıyafetleri THY kabul etseydi bile ben altına imamı atmazdım. Bana talep geldiği gün söyledim; 'Siz benim müşterimsiniz, ben bunu yaparım ama altına imzamı atmam' dedim. Ama zaten THY'den de böyle bir talep gelmedi." dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde